Margas pyragas

Margas pyragas

11. May 2010, 08:00

Pyragas puikiai tiks visiems ištikimiems jų mėgėjams. Spalvingas, su šokolado gabaliukais (arba be jų). Nedaugžodžiausiu, tiesiog skanus. Pabandykite ir pačios.

 

Šviesiam biskvitui reikės:

1 stiklinė miltų

1 stiklinė grietinės

0,5 stiklinės krakmolo

2 kiaušiniai

0,5 šaukštelio sodos

 

Rudam biskvitui reikės:

Visko tiek pat, kiek ir šviesiam tik dar kakavos ir šokolado (kiek norite). Kakava, žinoma, geriausia natūrali, teturėjau tirpios, tad naudojau šį kartą tokią.

 

Kita:

1 kiaušinis aptepimui

Riebalai skardai ištepti

Miltai skardai pabarstyti

 

Gaminimas:

Į atskirus dubenis (rudam ir šviesiam biskvitams) ištrinami kiaušiniai su cukrumi, kol cukrus ištirpsta.

 

Supilama grietinė po stiklinę kaip minėta receptūroje.

 

Į dar atskirus dubenis (arba į vieną paeiliui) gerai sumaišomi miltai, soda bei krakmolas, sudedami į kiaušinius su grietine ir gerai išmaišoma (ruošimui įpusėjus įjungiame orkaitę, kad įkaistų)

 

Skarda ištepama riebalais, pabarstoma miltais ir sluoksniuojant dedama tai šviesios, tai tamsios tešlos, kad iškepęs būtų margas. Geriausia paėmus šaukštą tešlos po truputį pavertus traukti virš skardos, taip gerai pasiskirsto, arba jei taip nepavyksta, atsargiai skirstyti šaukštu, tik nesumaišant tešlų.

 

Tuomet patepama plaktu kiaušiniu ir dedama kepti į įkaitintą (!) iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepama apie pusvalandį, kol paviršius paruduoja. Rudumas turi būti kiek tamsesnis, tuomet aišku, jog iškepė visas tolygiai.

 

 

Jei abejojate dėl kepinio vidaus, paimkite medinį pagaliuką ir įbeskite į kepinio vidurį, jei ištraukus jis drėgnas, vadinasi pyragas dar nevisiškai iškepęs, jei sausas – iškepęs.

 

Beje, šis receptas universalus, nes puikiai tinka torto pagrindui gaminti.

 

Skanu su kava, arbata arba pienu.

 

30. Dec 2010, 20:53

jam nepatiko nes jis ne mergaite😀 todel ir bando nusiimti😀 tikrai nezeminam,galvojau kad patiks,bet ne😀

30. Dec 2010, 15:02

mielas raudonplaukis😀

30. Dec 2010, 12:48

😃 nu tikrai,zemina cia bachuriuka... 😃

29. Dec 2010, 23:56

sunerimęs atrodo😀nelabai gal kasos patiko😀

17. Jul 2010, 23:50

Labai džiaugiuos ggintariuke, spanguolyte, kad patiko 😉

22. Jun 2010, 19:36

as taip savo gimtadienio proga si piragiuksti issikepiau. 😛 skanus gavosi. as dar obuoliu,razinu pridejau,truputi riesutu.😀 mmmm...skanumelis..😀

24. May 2010, 13:37

niu zinok prilipo tas pyragelis mano seimynai, vis praso ir praso, as obuoliu, razinu idedu, tai mums porai dienu ir nera 😉

19. May 2010, 16:06

Oi atsiprašau nenurodžiau kiek cukraus. 2stiklinės t.y.400g, bet man būna jau persaldu tad dedu mažiau 😀
Džiugu, kad patiko ggintariuke 😉

13. May 2010, 21:18

idejau palei save, gavosi nuostabus, mmmm....

13. May 2010, 18:14

viskas gerai, susiruosiau kept ta pyraga, o tai kiek to cukraus???

11. May 2010, 23:37

Šaunu, kad pavyko erkule, nors kita vertus toks paprastutis ir negalėjo nepavykti 😉 Man jis ir patinka, galima improvizuoti su uogom, obuoliais ir kt., va šiandien su cinamonu kepiau ir skanuma 👍

11. May 2010, 23:05

pamegau kepti piragus,si tikrai reiks pameginti😉

11. May 2010, 22:40

oi, robke, dekui uz receptuka.bet as ji truputi pakoregavau, nes kai norejau gamint, tai i MK kazko neileido...tai is galvos dariau, tai krakmolo neidejau ir sokolado nedejau(tik kakva0. gavosi superinis! toks dregnas , nesausas...super! manau, kepsiu dazniau..😀 aciu 🌷

11. May 2010, 15:51

paprastutis ir grazutis , prie progos reiks isbandyt, aciu😀

11. May 2010, 15:40

speju, kad sivakar kepsiu😉

11. May 2010, 15:38

Gal ir rodė Dovile, nežinau 😀 šis receptukas iš močiutės išmoktas, paprastas, bet skanus 😀

11. May 2010, 15:35

Bene per tv toki rodė.... Labai skanus! Ir mes mėginom 😀 😍

11. May 2010, 10:52

geras,paprastas,skanus😀

sun sun 11. May 2010, 09:45

👍

11. May 2010, 08:58

niam,niam turetu but skanus pyragas 😀

1 2