Marija: Gal kam spurgyčių?

Marija: Gal kam spurgyčių?

26. May 2015, 12:18 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Mums parašė mama Marija, kuri prisipažino - kai ko nors saldaus užsimano, pirma mintis būna apie spurgytes, "kurias kepdavo man močiutė, vėliau mama, o dabar ir aš pati. Man jos toookiooos naminės, nes miltų reikia mažai, ir labai smarkiai jaučiasi varškytė. Mmmm..." Gal ir jūs užsinorėsite tokių?

Reikės:

3 pakelių varškės 9 % riebumo

4-5 šaukštų cukraus (maišau su vaniliniu cukrumi)

žiupsnelio druskos

Apie 200 g miltų

Kupino šaukštelio kepimo miltelių

"čerkutės" konjako arba brendžio

Saulėgrąžų aliejaus

Cukraus pudros

Ruošimas:

Varškę ištrinu siu kiaušiniais ir cukrumi

Įsijoju miltus, su kepimo milteliais ir druska į varškės masę, viską gerai išmaišau, supilu konjaką. Tešla gaunasi tokia labai limpanti, tad formuoti rankomis spurgiukus labai sunku.

Konjakas pilamas tam kad verdant aliejuje spiurgiukus jie nepritrauktų riebalų. Kol ruošiu masę, jau puoduke nedideliame kaitinu alieju.

Pačius spurgiukus formuoju dviem šauksteliais. Labai paprasta, greita, rankos švarios, ir spurgiukai gaunasi gražūs.

Į įkaitintą aliejų dedu suformuotus spurgiukus ir verdu kol paruduoja.

Ištraukus spurgiukus neskubu jų dėti į vazą, o dedu į lekštę, jkurioje patiesiu servetėlę, kad nusausinti nuo riebalų.

Nusausėjusius dedu į vazą ir pabarstau cukraus pudra. Mmmm, skanumėlis!

 Skanaus!

floryte floryte 27. May 2015, 23:01

Aš irgi panašias kepu, tik be abejo, su kiaušinių tryniais. Skanu labai😀😀

26. May 2015, 17:16

sudėtyje nieko neužsiminta apie kiaušinius, o po to sako kad deda kiaušinių
😀