Vaikai paprastai mėgsta varškės spurgas, belieka mums, mamoms, pasiryžti jų prikepti.
Reikia:
400g varškės
2 kiaušinių
apie 8 šaukštus cukraus
1 arbatinį šaukštelį kepimo miltelių
apie 2 stiklines miltų
vanilinio cukraus (ar tarkuotų citrinų žievelių, kas jums skaniau)
Kaip daryti?
Varškę sumaišome su cukrumi, kiaušiniais, vaniliniu cukrumi ir sukame iki vientisos masės. Kepimo miltelius sumaišome su miltais ir įmaišome į varškės masę. Tešla išeina minkšta, šiek tiek limpanti prie rankų.
Kad būtų galima lengviau formuoti rutuliukus, galima delnus pasitepti aliejumi. Spurgytės kepamos karštame aliejuje, kol gražiai pagelsta.
Sk
Apibarstyti miltiniu cukrumi.
Skanaus!
šaltinis: Maminuklubs.lv
gal kas patars koks aliejus labiau tinka? labai noriu spurgyciu. o sitas reikia keptuvej kepti? nebandziau dar , tad laukiu patarimu ☺
niam niam 😀
😛
Skanu spurgytes, tik gal truputi perkeptos 😀
Skaniai atrodo😀