Kol nesibaigė mėlynių derlius mūsų miškuose, siūlome mėlynių pyragao su sausainių pagrindu receptą.
Reikia:
360 g Selgos sausainių;
200 g sviesto;
0,5 litro grietinėlės;
0,5 litro mėlynių;
4 šaukštai cukraus;
5 arbatiniai šaukšteliai želatinos.
Kaip gaminti?
Sausainius susmulkinti ir sumaišyti su ištirpintu sviestu.
Masę iškloti kepimo inde, paspaudžiant, kad pasiskirstytų tolygiai. Įdėti trumpam į šaldytuvą.
Mėlynes išsukti (galima smulkintuve) su cukrumi.
Išplakti grietinėlę ir sumaišyti su mėlynėmis.
Maišant įpilti ištirpintą želatiną. Kremas gatavas.
Užpilame kremą ant sausainių ir dedame į šaldytuvą sustingti.
Sustingusį apibarstome smulkintu šokoladu.
Ir papuošiame uogomis.
Skanaus!
šaltinis: www.maminuklubs.lv
😛 😛 😛 😛
pora savaiciu ,,kepiau" si torta tik dariau va is triju sluoksniu , pagal si recepta http://oditele.blogspot.com/2012/06/nekeptas-varskes-ir-grietineles-tortas.html ex labai skanu 😀