Atšilus orams, gražią saulėtą dieną namie sėdėti nuodėmė. Kai tik orų prognozės geros, iš vakaro gaminame mėsos pyraga iškylai.
Labai paprasta pasigaminti ir skaniau, nei jau pabodę sumuštiniai.
Tad reikės:
sluoksniuotos tešlos,
mėsytės,
prieskonių,
kiaušinio,
špinatų ar kokių tik norite žalumynų,
prieskoniai, svogūnai, česnako ....
Pasiruošiame mėsytę, aš naudojau vištienos krūtinėlę ir jaunos briedienos mėsytę. Sumalame ar sukapojame, prieskoniukų dedame pagal skonį, česnako, svogūno smulkinto.
Špinatus susmulkinau ir sumaišiau su kiaušiniu.
Ir viską sluoksniuojame į aliejumi išteptą skardą.
Tešla, mėsytė, špinatų masė ir taip toliau ...Viršų apdengiame tešla, aptepam kiaušinio plakiniu ir pabarstome druskyte, kmynais.
Ir štai po 45 min kepimo pyragas iškeptas. Atvėsiname ir išimame iš skardos.
Žinoma, tinka valgyti ir karštą.
Kitą dieną pyragas būna pastovėjęs ir labai tinkamas neštis žygiui į gamtą, kaip mes ir padarėme.
Pyrago įdarą kaskart galime pasidaryti vis kitokį: ar su mėsyte, ar su daržovėmis.
Skanaus!
Jei nebandėte, tikrai išmėginkite.
Mama Inga.
mmm... kazkas naujo 😀
Isbandykite mielosos, labai paprasta ir skanus uzkandis iskilai 😉
Taip, bemiele. Galima deti ir ja, plonai iskociojus .
butinai isbadysim 😉 aciu uz receptuka 😉