Minkštučiai virtinukai.

Minkštučiai virtinukai.

06. Jun 2014, 17:01

Minkšti virtinukai

20140606170027-94086.jpg

Reikės:

  • 0,5 stiklinės verdančio vandens,
  • 1-2 v. š. aliejaus,
  • 2 – 2,5 stiklinės miltų,
  • 1 kiaušinio trynio.

Įdarui:

  • 200 – 250 g. virtos ir sumaltos mėsos,
  • 1 kiaušinio trynio,
  • 1 mažo svogūno,
  • Truputis, krapų ar kitų prieskoninių žolelių.

Gaminimas:

  • Verdantį vandenį supilti į dubenį supilti aliejų, suberti stiklinę miltų ir maišyti tol kol neliks gumuliukų.
  • Kai pravės į tešlą įmušti kiaušinio trynį ir gerai išmaišyti.
  • Ant miltais pabarstyto paviršio dėti tešlą suberti likusius miltus, ir minkyti kol tešla taps vientisa, tąsi, minkštą ir nelimpanti prie rankų.
  • Paruoštą tešlą suvynioti į maistinę plėvelę, 10 – 15 min. padėti į šaldytuvą, tešla bus tąsesnė.
  • Tešlą plonai iškočioti ir išspausti apskritimus Pvz. stikline ar koldūnų formele, dėti po šaukštą įdaro užspausti ir užsukti kraštelius.
  • Virtinukus dėti į verdantį vandenį. Kai iškils, virti apie 5 – 7 min.

Įdaro gaminimas:

  • Maltą mėsą sumaišyti su smulkiai supjaustytu svogūnu, kiaušinio tryniu ir žolelėmis. Viską gerai išmaišyti.

Iš šio kiekio išeina apie 15 virtinukų.

20140606170038-57032.jpg

20140606170046-72272.jpg

20140606170107-34540.jpg

20140606170054-40613.jpg

20140606170129-75198.jpg

Akvilė.

06. Jun 2014, 21:13

Atrodo labai skaniai 😀 😍