Mmm...kas gali būti skaniau sekmadienio puryčiams už varškės apekepą. Jį gali pagardinti, kuo tik nori - obuoliais, džiovintais vaisiais ar kt.
Reikės:
800 g varškės,
200 g pieno,
120 g manų kruopų,
8 kiaušinių,
140 g cukraus,
sviesto ir manų kruopų skardai ištepti.
Paruošimas
Baltymus atskirti nuo trynių, trynius plakti su cukrumi. Manų kruopas užpilti pienu, kad pabrinktų.
Į išplaktus trynius sudėti varškę ir išbrinkusias manų kruopas. Viską gerai išmaišyti. Baltymus išplakti iki standžių putų.
Tada sudėti viską į vieną indą ir gerai viską išmaišyti, maišyti atsargiai, kad nesukristų baltymai. Kepti 160 laipsnių temperatūroje 1 valandą.
Skanu valgyti su grietine arba uogomis.
Skanaus!
Jurgita
O kokį Tu žinai varškės apkepo receptą?
Ką labiausiai mėgstate valgyti sekmadienio pusryčiams?