Mmmm....skanusis varškės apkepas

Mmmm....skanusis varškės apkepas

10. Jun 2012, 00:00

Mmm...kas gali būti skaniau sekmadienio puryčiams už varškės apekepą. Jį gali pagardinti, kuo tik nori - obuoliais, džiovintais vaisiais ar kt.

 

Reikės:

800 g varškės,

200 g pieno,

120 g manų kruopų,

8 kiaušinių,

140 g cukraus,

sviesto ir manų kruopų skardai ištepti.

 

Paruošimas

 

Baltymus atskirti nuo trynių, trynius plakti su cukrumi. Manų kruopas užpilti pienu, kad pabrinktų.

 

1

 

Į išplaktus trynius sudėti varškę ir išbrinkusias manų kruopas. Viską gerai išmaišyti. Baltymus išplakti iki standžių putų.

 

2 

3

 

Tada sudėti viską į vieną indą ir gerai viską išmaišyti, maišyti atsargiai, kad nesukristų baltymai. Kepti 160 laipsnių temperatūroje 1 valandą.

 

4

 

5

Skanu valgyti su grietine arba uogomis.

 

Skanaus!

Jurgita 

 

O kokį Tu žinai varškės apkepo receptą?

Ką labiausiai mėgstate valgyti sekmadienio pusryčiams?