MOKOMĖS DRAUGAUTI (Prisistato 3 draugai)

MOKOMĖS DRAUGAUTI (Prisistato 3 draugai)

21. Sep 2016, 14:07 Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis

Sveikos, mielos mamos :)

Praeitą savaitę susipažinote su nauju 3 blogerių projektu "Mokomės draugauti" http://www.mamyciuklubas.lt/moteru-klubas/bendras-blogeriu-projektas-mokomes-draugauti-kai-draugauja-mamos-draugauja-vaikai-45947/
Na, o šią savaitę visos trys dar plačiau atveriame šio blogo duris -  trumpai pristatome savo vaikučius ir jų gebėjimus bendrauti.

Dovileab:

Urtė Jums jau šiek tiek pažįstama kaip pradedančioji darželinukė. Labai greitai Urtei sueis dveji metukai, tad mažoji vis dažniau kalba apie savo būsimą gimtadienį bei draugus, kuriuos norėtų pasikviesti į savo šventę. Urtė be galo mėgsta dėmesį bei dideles kompanijas. Labai džiaugiasi, jei važiuojam pas ką nors į svečius, ir krykštauja iš laimės, jei JOS aplankyti ateina bent vienas iš jos draugų. O draugų mažoji turi nemažai - trejetą bendraamžių vaikučių, vieną šiek tiek vyresnį draugą, pusbrolį, pusseserę. Taip pat atranda vis naujų draugų darželyje bei džiaugiasi, kai su ja žaidžia ir bendrauja tetos ir dėdės. Urtė vis daugiau ir aiškiau kalba, kartais tiek daug nori pasakyti, kad neturi laiko, kada įkvėpti oro. Taigi, Urtės bendravimas ir draugystė darosi vis įdomesnė ir tvirtesnė tiek su mažais, tiek su dideliais.

20160921140452-41924.jpg

Mikė pukuotukas:

O dabar šiek tiek apie dvejų metukų Gundę. Noras bendrauti su vaikais atsirado jau seniai. Vos metukų sulaukus mažoji, būdama žaidimų aikštelėje, nešdavo savo žaisliukus vaikams, taip kviesdavo juos žaisti kartu. Deja, vyresni vaikučiai retai atsakydavo į kvietimą. Viskas pasikeitė kai Gundė pradėjo čiauškėti, kartu su ja paaugo ir mūsų mažieji draugai - Jaunius Ąžuolas, Urtė ir dar keli panašaus amžiaus vaikučiai. Vos susitikus juos, pasisveikina ir kviečia žaisti, kalbina. O smagiausia aktyvūs žaidimai - lakstyti, karstytis, vartytis. Dažnai susitikimams dar neįpusėjus Gundytė taip įsidrąsina, kad imasi iniciatyvos ir diktuoja žaidimo taisykles. Jei kuris vaikas ramiai atsisės, tuoj pribėgs ir primygtinai kvies žaisti kartu. Darželyje, kiek pasakoja auklėtojos, mažoji taip pat būna grupės aktyvistė. Na tiesiog ramiai su šia mergaite nepasėdėsi. :) Štai kokia mūsų išdykėlė!

20160921140520-97992.jpg

Raudonas balionėlis:

Ir štai 1m.8mėn. ponas tarp damų - Jaunius Ąžuolas. Jaunius yra pakankamai ramus ir dažniausiai lengvai prisitaikantis vaikas. Žinoma kas nauja ir nematyta iš pradžių atrodo baugiai, bet po kiek laiko įsivažiuoja. Jis puikiai sutaria tiek su ramesniais vaikais, tiek ir su "spirgučiais". Yra pakankamai draugiškas ir svarbiausia, kad mėgsta vaikų draugiją. Jaunius į darželį neis, tad puikios kasdienės draugijos surandame kaimynystėje, stengiamės susitikti su pussesere Gunde ir kitais toliau gyvenančiais draugais.
Namuose dažniausiai neužsisėdime ir susigalvojame įdomios veiklos. Aplankome miesto šventes, kultūrinius renginius (iš Mažvydo bibliotekos atidarymo renginių išėjome su ašaromis) ir pan. Na, o namuose geriausia veikla - darbeliai, šokiai ir...mylimas katinas. Tai tiek trumpai prisistatymui :)

20160921140638-36107.jpg

Štai tokie mūsų vaikučiai - kartu ir panašūs, ir labai skirtingi, bet svarbiausia, kad labai laimingi ir turi vieni kitus :) Laukia dar daug temų aptarti, tad nekantriai tariame - IKI KITOS SAVAITĖS ! 

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 22. Sep 2016, 11:13

Ačiū, mamos, už gražius žodžius. Labai tikiuosi, kad ir tolimesni įrašai bus įdomūs, o svarbiausia naudingi! 🌷🌷🌷🌷🌷😉

floryte floryte 21. Sep 2016, 19:41

Ar begali būti puikiau, kai mamos su panašaus amžiaus vaikučiais gali dažnai susitikti ir džiaugtis kartu savo augančia laime ir rūpestėliais?...Esat nuostabi trijulė😉🌷

jaldija jaldija 21. Sep 2016, 18:17

Kaip smagu tokiai draugijai 👍

Vytulka Vytulka 21. Sep 2016, 16:05

Kokie šaunūs vaikučiai , bus įdomu paskaityti ir kitus įrašus, kaip vaikai kartu sutaria ir žaidžia.😀

Loreta_K Loreta_K 21. Sep 2016, 14:21

Nuostabūs vaikučiai ir jų mamytės, šaunus projektas, labai lauksim kitų įrašų! 😉