Mokomės matematikos smagiai!

Mokomės matematikos smagiai!

31. Jan 2022, 21:48 floryte floryte

   Auginu antrokę, kuriai matematika patinka, tačiau ji neretai padaro nemažai klaidų. Greičiausiai, dėl neatidumo. Tad visai neprošal kartais matematikos pasimokyti papildomai. Bet, žinote, ne taip paprasta sugundyti vaiką mokytis papildomai. Tam reikia išradingumo. Bet ką išradinėti, jei yra puikių knygelių, būtent tam ir skirtų. Viena tokia puiki knygelė "Matematika" (5+ metų vaikams) ir atkeliavo pas mus į namus. Žinoma, kai pamačiau 5+ ženkliuką, pamaniau, kad mano antrokei čia jau nebus ką veikti...Tačiau suklydau. Pasirodo, ši knygelė - kaip tik! 

   Pradžioje - užduotėlės lengvos: įrašyti praleistus skaičius, atlikti sudėties/atimties veiksmus dešimties ribose, vėliau - 20- ies ribose veiksmus. Toliau- jau sudėtingesnės: įrašyti trūkstamą skaitmenį atliekant sudėties/atimties, daugybos veiksmus, pereinama prie geometrinių figūrų, mokoma ketvirčio sąvokos, monetų verčių.

   Kad saviškę antrokę suintriguočiau mokytis matematikos, pakviečiau pažaisti žaidimą: "aš būsiu mokytoja, o tu - mokinė. Aš tau už atliktas užduotis duosiu įvertinimus - klijuosiu lipdukus". Išties, tokiam puikiam pasiūlymui, dukra neatsispyrė. O man - buvo labai paprasta vertinti, nes pačioje knygelėje yra lapai su priklijuojamais spalvingais lipdukais(tereikia juos atpėšti ir priklijuoti į tą knygelės vietą, kur vaikas atliko užduotį).

   Išties, nuostabu, kai pats vaikas imasi iniciatyos ir su didžiuliu džiaugsmu skaičiuoja ir sprendžia matematines užduotis! Kaip matote, užduotys pateikiamos žaismingai, apipavidalintos smagiais piešiniais. Antrokai daugybos dar nesimoko, tačiau, jau turiu įtarimą, kad būtent ši knygelė, mano vaiką į daugybos pasaulį atves anksčiau, nei to ji mokysis mokykloje.

   Beje, labai svarbu, kad vaikas, naudodamasis šia knyga, gali būti visiškai savarankiškas, nes pačiame knygos gale pateikiama ir užduočių atsakymai.

Už puikų laiką su matematika, šios knygelės pagalba, esame labai dėkingi Mamyčių klubui ir leidyklai! 

ODISEJAaa ODISEJAaa 10. Feb 2022, 19:59

???

floryte floryte 06. Feb 2022, 19:29

Odiseja, tikrai taip, maniškė savo klasėje dabar mokosi dviženklių skaičių sudėtį. Keista, kad taip skiriasi. Labai įdomu, kaip Jūsų dukrytėms sekasi? Nebematom Jūsų MK...Pasiilgom?

ODISEJAaa ODISEJAaa 04. Feb 2022, 11:09

Idomu? sakote, pas jus antrokai nesimoko daugybos dar.... o mūsų antrokai jau iš 5 mokosi,taip pat ir dalyba iš tiek. Kaip viskas skirtingai...?