Mokomės namuose!!!

Mokomės namuose!!!

01. Apr 2020, 16:00 kristuliuuxx kristuliuuxx


Daugumai tėvų ir vaikų, buvo tikras įšukis ir įdomus potyris, pradėti mokytis nuotoliniu būdu.
Labai daug, buvo iškilę įvairiausių minčių, kai sužinojau, kad sūnus Arnas (trečiokas) mokysis nuotokiniu būdu. Tikėjausi didelio chaoso, bet dėje be reikalo.? Mokytoja dar prieš prasidedant nuotoliniams mokymams, bendravo su vaikais per Zoom programą ir viską paprastai ir aiškiai paiškino. Pirmadienį žinoma, buvo įvairių strigimų kuriuos patyrė didžioji dali tėvelių ir vaikų, bet jau antradienį viskas vyko sklandžiai. Mokosi tiek per Eduka tiek ir pratybų užduoti atlieka. Iš šono stebint virtualias pamokas viskas atrodo sklandu, mokytoja puikiai susibendrauja su klasės vaikais. Žinoma kai paklausiu sūnaus kaip jam tokios pamokos, tai pirmas išsireikšta frazė " mokykloj įdomiau, su draugais ".
Žinoma padaugėjo darbo tėveliams, reikia daugiau laiko skirti pagalbai vaikui moksluose, paiškinti ko nesuprato, padėti atlikti namų darbus ir papildomas užduotis, bet tai tikrai nesukėlė jokių problemų, nes ir anksčiau padėdavom mokytis.
Dažnai išgirstu kalbant "nesamonė, ką tie vaikai išmoks per tokias pamokas" mano nuomonė tai labai geras būdas kai nėra galimybės lankyti mokyklą, o jei vaikas imlus mokslams ir turi visapusišką pagalbą iš tėvelių ir mokytojų, tai tikrai padės vaikui mokytis. Didelę įtaką vaiko mokymuisi turi jo aplinka, jei tėveliai padeda ir padrąsina vaikus, jie jaučiasi gerai ir užtikrintai.

Labai džiaugiuosi, kad darželinukai Dominykas ir Neda, neliko nuošalyje, jie taip pat mokosi nuotoliniu būdu. ?Darželio auklėtojos sukūrė grupę, į kurią įkėlia savaitės planus , kurie labai aiškūs, aktyviai bendrauja ir domisi vaikučiais. Daug paprasčiau sugalvoti kaip užsiimti su mažaisiais, nes atliekame pagal planą sugalvotas veiklas, užduotys. Žinoma susigalvojame ir savų.

Žinoma stengiamės susigalvoti kuo įdomesnių veiklų, kad karantino laikotarpis nepailgtų.Viena iš jų stebėti pavasarį, gaminomės žiūronus ?

Pasiėmę tikrus žiūronus, leidomės apžiūrėti apylinkių.

Ieškojome pavasario ženklų. ?