Moliūginis tiramisu

Moliūginis tiramisu

19. Oct 2019, 20:40 Kristina B. Kristina B.

Šventėm mano vyro gimtadienį, tad ta proga ruošiau ypatingą desertą - moliūginį tiramisu. Receptas mano sugalvotas, tad galima ir tobulinti.

Reikės, žinoma, moliūgo.

Jį perpjaunam (panaudojau pusę moliūgo), supjaustom gabaliukais ir pakepam apie 45 min orkaitėje. Tada sutrinam iki košės ir sumaišom su tradiciniais tiramisu kremo ingridientais - maskarponės sūrio kremu, cukrum (vietoj cukraus dėjau kondensuotą saldintą pieną), grietinėle. Viską pagardinau "meduolių" prieskoniais: maltu kardamonu, maltais gvazdikėliais, muskato riešutu, cinamonu. Turėjo būti ir maltų imbierų, bet jie kažkodėl dingo iš parduotuvių lentynų. Gauta masė turėtų būti maždaug grietinės tirštumo, gali būti ir skystesnė šiek tiek. Kiek ko dėjau nežinau, viskas pasiekiama ragaujant ir stebint konsistenciją.

Žinoma, reikės damų pirštelių, vietoj kavos padariau arbatos (padariau neuro 3 raminančios arbatos su kanapėm ir avižom, švelnus skonis, puikiai tiko), papuošimui - spanguolytės. Desertą dariau į stiklines, bet galima kloti ir visą skardą, kaip jau leidžia galimybės ir norai. Per naktį palaikoma šaldytuve :) svarbus momentas - damų piršteliai tik vos mirktelėjami, jokiu būdu neturi peršlapti kiaurai. (Baltas viršus padarytas tik iš maskarponės, kond. pieno ir grietinėlės, dėjau labiau dėl grožio)

Skanaus!