Moliūgo pyragas

Moliūgo pyragas

10. Nov 2021, 17:32 Gintarep Gintarep

Reikės: 

Žalio moliūgo - apie 3 stiklines 

Mielių – 30 gr. 

4 tryniai ( baltymų ne) 

Razinų - puodelis 

Miltų ( apie 1kg ) 

Pieno pusė stiklinės
Cukraus ( apie ketvirtadalio stiklinės)
Tirpinto sviesto - truputį mažiau nei 1/3 stilinės 

Mieles su šaukštu cukraus sutrinu. Įpilu pusė stiklinės šilto pieno. Nepilkite karšto! Beriu šaukštą miltų. Sumaišau. Palieku pakilti! 

 3 trynius su cukrumi (3-4 šaukštai) ištrinti ir supilti 2 didelius šaukštus tirpinto sviesto. ( ištirpinto gaunasi šiek tiek mažiau nei 1/3 stiklinės. 

Išmirkyti razinas. 

1 trynys su žiupsneliu cukraus bus reikalingas pyrago patepimui iškepus! 

Išvirtą moliūgą atvėsinti. 

Sumaišyti atvėsintą moliūgą su kiaušinio tryniais ( sviestu ir cukrumi) , supili pakilusias mieles, mirkytas razinas ir pilti miltų. Tešla negali būti kieta, ji turi šiek tiek lipti prie rankų. 

Sudėti į formą ir palikti pakilti ( apie 30 min) šiltoje vietoje. 

Kepti 40 min 180 laipsnių. Patikrinti pagaliuku ar iškepė .