Mūsų kūdikio mėgstamiausi žaislai

Mūsų kūdikio mėgstamiausi žaislai

14. May 2015, 12:55

Noriu pasidalinti mano mažosios dukrelės mėgstamiausių žaislų aprašymu, tam atvejui, jei kažkas ieško dovanų naujagimiui ar nori išrinkti žaislą savo vaikui. O gal perskaičius mamos pasiūlys ir mums naujų žaislų. Tiesa, pirmiausiai reikėtų paminėti, kad minties jog penkių mėnesių vaikas turės tiek žaislų, kad nežinosime kur juos dėti, tikrai nebuvo. Bet... Atsitiko kaip atsitiko ir iš pakankamos gausybės atiduotų, padovanotų, tetų ir dėdžių nupirktų žaislų teko atrinkti dukrai labiausiai patinkančius (kitus perdovanoti ar grąžinti jų savininkams). Priešingu atveju namuose išlaikyti tvarką ir namų nepaversti didele žaidimų aikštele būtų buvę sunku.

Pradėti reikėtų nuo lavinamojo kilimėlio. Jis yra mūsų žaidimų pagrindas ir vienas iš tų daiktų, kuris tikrai palengvina ir paįvairina vaiko priežiūrą. Esu girdėjusi daug prieštaringų nuomonių: vieniems jis visiškai nenaudingas daiktas, kitiems – priešingai. Mes būsime prie pastarųjų. Esame laimingi, kad jo pirkti nereikėjo, nes gavome dovanų. Naudotis pradėjome apie trečią mėnesį, o ketvirtą mėnesį jis buvo ypač populiarus. Tiesa, su lavinamajam kilimėliui  priklausančiais žaislas ji nežaidžia. Labiau patinka kai yra prikabintas kitas mėgstamiausias žaislas – liūtas.

Šį žaislą turi daugiau ar mažiau visi (bent jau važinėjant parke susidaro toks įspūdis). Matyt, ne veltui. Žaislas patogus ir funkcionalus. Gali pakabinti kur tik nori: prie lovytės, vežimo rankenos, sėdėjimo kėdutės, žaidimų kilimėlio ir t.t. Spalvos traukia akį, barškučiai skatina atkreipti dėmesį. Kas be ko jį galima įsikišti ir į burną.

Čežanti knygutė taip pat viena mėgstamiausių. Pagrindinis patikimo momentas: galima susikišti į burną. Kartais randu ją tokią šlapią, kad net gręžti norisi.

Kramtukas žirafa Sofija, man kaip mamai, patiko labiausiai iš turimų kramtukų. O ir mūsų dukrai jis patogus. Žirafa turi daug lengvai į burną patenkančių kojų, ilgą kaklą ir beveik niekada neįškrenta mažajai iš rankų. Ji taip pat labai lengva ir lanksti. Svarbiausia, kad net vertimosi ant pilvo metu neiškrenta iš burnos, išsilanksto kaip žmogus per jogos treniruotę. Aš čia kiek juokauju, bet mums, tai tikrai geriausias kramtukas.

Penktasis žaislas būtų ,,sunkusis“ barškutis. Šį barškutį gavo dovanų ir nuo pirmos akimirkos, tai vienas mėgstamiausių žaislų. Keisčiausia, kad tai vienas sunkiausių mūsų tūrimų žaislų ir būdama vos dviejų mėnesių bei negalėdama jo išlaikyti, ji savo žvilgsniu prašydavo, kad palaikytume jį virš galvos. Dabar kai drąsiai paima ir išlaiko rankose, tai puikus žaislas norint atitraukti vaiko dėmesį.

Suprantama, kad žaislai kurie patinka mūsų mergaitei nebūtinai patiks ir kitam vaikui. Manau svarbiausia yra ieškoti ir išvengti pertekliaus, kai jau nei vienas žaislas nebekelia emocijų ar šypsenos. Mūsų penki žaislai yra puikus būdas sudominti vaiką visą diena, nes ryte duodame vieną, nusibodus, keičiame kitu. Štai tiek apie žaislūs, kurie ugdo, lavina ir teikia malonumą.