Naminės karamelės receptas - pasisaldinkime!

Naminės karamelės receptas - pasisaldinkime!

07. Feb 2015, 16:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Šis receptas tiesiog privalomas kiekvienos mamos desertų repertuare ir manau, kad daugelis jūsų moka namuose pasigaminti minkštos gardžios karamelės. O jeigu ne - dalinuosi receptu.

Naminė karamelė kol šilta yra skysta it šviežias medus, puikiai tinka prie lietinių ar kitų blynų, ja galima pagardinti ledus ar natūralų jogurtą. 

Naminės karamelės receptų yra gausybė. Pirmuosius kartus gaminau tiksliai laikydamasi proporcijų, o dabar tiesiog sudedu "iš akies". 

Jums reikės:

  • Cukraus (200 g.)
  • Sviesto (50-100 g.)
  • Grietinėlės (100-200 ml)

20150206102649-19161.jpg

Pirmiausia, jums reikia išlydi cukrų. Esu gaminusi ir be vandens - tiesiog supilu cukrų į keptuvę ir pakaitinu, kol lengvai paruduoja. Paskutinį kartą gaminau su vandeniu - procesas ilgesnis, bet cukrus ne taip greitai ruduoja, tad mažesnė tikimybė, kad sudeginsite ir karamelė gausis šviesesnė. Darykite, kaip esate įpratusi ar manote, jog jums patogiau.

20150206103039-17499.jpg

Kai cukrus švelniai paruduoja, įdėkite sviestą. Ne visą iš karto, o po pusę šaukšto, nes labai pradeda putoti ir šnypšti cukrus. 

Išlydžius sviestą laikas pilti grietinėlę. Vieni nuiima nuo ugnies, o aš tik sumažinu kaitrą ir PO TRUPUTĮ pilu grietinėlę greitai maišydama. Jeigu pradės "šokti" į vientisą gabalą - pašildykite. Kiek įpilsite grietinėlės, tokio skystumo vėliau bus karamelė. 

20150206103223-37601.jpg

Įmaišius grietinėlę - sveikinu, jūs pasigaminote naminę karamelę. 

20150206103352-49394.jpg

Pagamintą karamelę supilkite į dailų indelį-stiklainiuką ir laikykite šaldytuve. Ten ji taps minkšto sviesto kietumo, jeigu reikės skystesnės - tiesiog stiklainiuką pamerkite į karštą vandenį. 

20150206103407-46554.jpg

Skanaus!