Naminiai sausainiai

Naminiai sausainiai

29. Apr 2013, 00:00

Kiekvienas turbūt turime savo naminių sausainukų receptą. Štai dar vieną receptuką galėsite įsirašyti į tikrą ar virtualią užrašų knygutę.

 

Reikės:

 

Miltų - 500 g

Sviesto - 400 g

Kiaušinių trynių - 4 vnt

Trynis - 1 vnt sausainių aptepimui

Cukraus - 200 g

Druskos - ½ arb.š.

 

20130606134348-25115.jpg

 

Gaminimas:

 

Persijokite miltus, įdėkite kambario temperatūros sviesto, cukrų, druską ir greitai viską išmaišykite. Pabaigoje dedame keturis kiaušinių trynius ir baigiame minkyti tešlą.

 

20130606134406-71770.jpg

20130606134415-49530.jpg

 

Tešlą susukame į maistinę plėvelę ir įdedame pusvalandžiui į šaldytuvą. Po to išėmę paliekame kurį laiką kambaryje, kad truputį atšiltų ir kočiojame 2-3 mm storio lakštą.

 

Formelėmis, kuriomis turime, išpjauname sausainiukus.

 

20130606134437-55851.jpg

 

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Skardą ištepti sviestu arba iškloti sviestiniu popieriumi. Dedame sausainius, aptempame trynio plakiniu, praskiestu trupučiu vandens. Galite sausainukus pabarstyti cukrumi. Bet nebūtinai.

 

Kepame apie 15 minutes. Labai gardu valgyti užsigeriant pienu.

 

20130606134449-25023.jpg

 

Maminklub.lv