Pagaminti šį sūrį labai paprasta. Panyras yra vienas populiariausių ajurvedinės virtuvės produktų.
Šį sūrį galima valgyti ir vieną, ir įdėti į salotas, troškintas daržoves ir kt.
Reikės:
10 stiklinių pieno
5 valg.š.citrinos sulčių (arba 2 arb.š.citrinos rūgšties, arba 300 ml jogurto)
druskos pagal skonį
marlės.
Gaminimas:
Pieną pakaitiname
{smallpic:1}
Išspaudžiame citrinos sultis.
{smallpic:2}
Kitą puodą uždengiame dvigubu marlės sluoksniu.
{smallpic:3}
Į verdantį pieną supilame citrinos sultis, įdedame druskos pagal skonį. Panyras pradės atsiskirti praktiškai iškart. Kai jis visas atsiskirs, nuimame puodą nuo viryklės.
{smallpic:4}
Viską pilame į puodą per marlę. Likęs skystis yra pasukos, kurias galima panaudoti kitą kartą gaminant sūrį, tuomet nereikės citinos sulčiųl Pasukas labai sveika gerti ir vienas.
{smallpic:5}
Sūrį perpilame šaltu vandeniu, kad jis sukietėtų ir tuo pačiu išplauname rūgštį. Paliekame kurį laiką marlėje, kad nuvarvėtų.
{smallpic:6}
Paspaudžiam sūrį po presu (arba ant viršaus galima uždėti indą su vandeniu) ir įdedame į šaldytuvą. Kuo ilgiau stovės, tuo jis bus kietesnis.
{smallpic:7}
Sūris paruoštas.
{smallpic:8}
{smallpic:9}
Labai skanu sūrį pakepinti keptuvėje. Galima jį dėti ir į salotas.
{smallpic:10}
{smallpic:11}
Skanaus.
Šaltinis: Maminklub.lv
o as toki suri aptrinu su trupuciu majonezo ir daug daug prieskoniu ypac cesnakiuko negailiu 😉 ir kepu orkaiteje kol apskrunda 👍
visų kūdikių pardėse yra😉
galima iš parduotuvinio, mačiau per tv darė
o is parduotuvinio pieno sis suris daromas? mmm kaip skanu