Naminis tortas "Napoleonas"

Naminis tortas "Napoleonas"

29. Sep 2012, 00:00

 

 

Tešlai:

 600 g miltų

 300 g sviesto

 225 g grietinės

 2 kiaušiniai

 žiupsnelio druskos

 

Sviestą sutarkavau per burolinę tarką. Į sviestą supyliau miltus ir su rankom sutrupinau iki smulkių trupinių, pakapojau su dviem peiliais. Grietinę, miltus ir druską supyliau ir viską suminkiau.

 

Suformavau 9 rutulėlius ir padėjau į šaldytuvą kelioms valandoms tešlai pailsėti.

 

Kremui reikės:

1500 ml pieno 

2 vanilinės ankštys

14 trynių

440 g rudo cukraus

150 g miltų

300 g sviesto.

 

Pieną supilti į puodą, vanilės ankštį perpjauti išilgai ir mesti į puodą su pienu. Užvirinti ir nukelti nuo ugnies. Kol pienas vėsta, išplakti trynius su cukrumi, sudėti miltus ir įpilti karštą pieną, viską išmaišyti, perkošti ir pakaitinti ant mažos ugnies  apie 8 min.

 

Tada nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, išmaišyti ir palikti atvėsti. Iš tešlos kočiojame blynus maždaug 24 cm pločio ir kelių mm storio, galima kočioti iš karto ant kepimo popieriaus, (man blynai labai lipo, todėl vos pabarstydavau paviršių miltais) kepti 230 C įkaitintoje orkaitėje, kol paruduoja 7-10 min.

 

Nieko nereikia pradurinėti ar laužyti..Lakštą dedame puslėta puse į apačią, vos spustelime, pertepame kremu ir vėl puslėta pusė į apačią , o aptepimui lieka tiesus paviršius. Pertepant vieną lakštą pertepiau rūgštoka uogiene.

 

Tiesa!! Vieną lakštą (kokį negražiausią) atidedame torto papuošimui trupiniams. Valandai tortą reikia paslėgti. Aš dėjau lentute su dubeniu vandens. Kai tortas pasispaudžia, reikia apipjaustyti dailiai kraštus ir juos gražiai paskirstom ant torto viršaus.

 

Vėl tortą paslėgtą laikiau per naktį šaldytuve. Rytą aptepiau plakta grietinėle su cukrumi ir grietinelės standikliu bei apibarsčiau sutrupinus lakštą, kurį buvau pasilikusi.

Tortas gavosi tikrai labai skanus, siūlau ir jums išmėginti :)

 

Skanaus...

29. Sep 2012, 15:33

Ačiū už receptuką 😀 👍 🌷

29. Sep 2012, 07:43

ohoho kokia tu kulinare!!! 🌷 🌷 🌷