Tešlai:
600 g miltų
300 g sviesto
225 g grietinės
2 kiaušiniai
žiupsnelio druskos
Sviestą sutarkavau per burolinę tarką. Į sviestą supyliau miltus ir su rankom sutrupinau iki smulkių trupinių, pakapojau su dviem peiliais. Grietinę, miltus ir druską supyliau ir viską suminkiau.
Suformavau 9 rutulėlius ir padėjau į šaldytuvą kelioms valandoms tešlai pailsėti.
Kremui reikės:
1500 ml pieno
2 vanilinės ankštys
14 trynių
440 g rudo cukraus
150 g miltų
300 g sviesto.
Pieną supilti į puodą, vanilės ankštį perpjauti išilgai ir mesti į puodą su pienu. Užvirinti ir nukelti nuo ugnies. Kol pienas vėsta, išplakti trynius su cukrumi, sudėti miltus ir įpilti karštą pieną, viską išmaišyti, perkošti ir pakaitinti ant mažos ugnies apie 8 min.
Tada nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, išmaišyti ir palikti atvėsti. Iš tešlos kočiojame blynus maždaug 24 cm pločio ir kelių mm storio, galima kočioti iš karto ant kepimo popieriaus, (man blynai labai lipo, todėl vos pabarstydavau paviršių miltais) kepti 230 C įkaitintoje orkaitėje, kol paruduoja 7-10 min.
Nieko nereikia pradurinėti ar laužyti..Lakštą dedame puslėta puse į apačią, vos spustelime, pertepame kremu ir vėl puslėta pusė į apačią , o aptepimui lieka tiesus paviršius. Pertepant vieną lakštą pertepiau rūgštoka uogiene.
Tiesa!! Vieną lakštą (kokį negražiausią) atidedame torto papuošimui trupiniams. Valandai tortą reikia paslėgti. Aš dėjau lentute su dubeniu vandens. Kai tortas pasispaudžia, reikia apipjaustyti dailiai kraštus ir juos gražiai paskirstom ant torto viršaus.
Vėl tortą paslėgtą laikiau per naktį šaldytuve. Rytą aptepiau plakta grietinėle su cukrumi ir grietinelės standikliu bei apibarsčiau sutrupinus lakštą, kurį buvau pasilikusi.
Tortas gavosi tikrai labai skanus, siūlau ir jums išmėginti :)
Skanaus...
Ačiū už receptuką 😀 👍 🌷
ohoho kokia tu kulinare!!! 🌷 🌷 🌷