Nešiuolaikiška moteris...

Nešiuolaikiška moteris...

23. Feb 2014, 14:37 motinysteveza motinysteveza

O aš kalbėsiu apie save iš dabarties taško. Tokia, kokia esu ŠIANDIEN labiausiai sau patinku - ar kiekvieni metai prideda pasitikėjimo savimi, ar vaikai suteikė stiprybės būti savimi - sunku ir pasakyti. Bet kuo esu šiandien, sau patinku.

 Praeityje liko kažkokie kompleksai, prisitaikymas prie kitų nuomonės, abejojimas, ar gerai darau, tai ką darau. Kai esi savimi, iš tiesų lengva siekti tikslų. Nepalūžti, susidūręs su kliūtimis.

 Stebint aplink (miesto) moteris, drąsiai taip teigiu, esu nešiuolaikiška moteris... Kitokia?

*Ne man kirpyklos (grožio salonai).

*Ne man apsipirkinėjimai.

*Ne man mados naujienos.

*Ne man krūva kosmetikos.

*Ne man sporto klubai.

*Gimus vaikams, neturiu poreikių ištrūkti, pabėgti, "atsigauti". Geriausiai jaučiuosi ten, kur esu reikalingiausia. O labiausiai manęs reikia šiuo metu vaikams... Esu stipri ir tos stiprybės semiuosi iš kitų stiprių moterų.

 Nesupraskite klaidingai -

**kirpykloje lankausi, bet vis dar turiu ilgus plaukus. Pamenu save paauglę su tokiomis mintimis: "30 metų tikrai jau nusikirpsiu, nes taaaip netinka vyresnėms su ilgais plaukais, kaip raganos atrodo". Ta vyresne, kuriai reikia nusikirpti plaukus, dar nesijaučiu...

**Apsipirkinėju iš būtinybės.

**Mados naujienos? Kur jas reiktų sekti?

**Kosmetiką naudoju tik natūralią... Na, akių tušas dar su chemijos doze :)

**Savo kūnu rūpinuosi, nes tai geros savijautos ir sveikatos šaltinis. Per visus savo nėštumus priaugu 20+kg (ir dabar taip pat). Tad jau dabar svajoju, kaip kaifuosiu nuo pavasario salotinės žalumos anksti ryte darant mankštą stadione, gaudydama kiekvieną gryno oro gūsį.  Šiaip sportuoju ne stadionuose, o bėgioju, kur akys mato, bet šį pavasarį, vasarą, gal ir rudenį šalia bus vežimėlis. Teks prisitaikyti :).

**Tik vaikams ūgtelėjus, susitarus su jais, ramiai galiu išeiti. Jie ramūs man išeinant, o džiaugsmingi grįžus... Jie supranta, jie žino.Tik tada galiu pajusti malonumą, kad nutrūkau nuo kasdienybės viena (ar kartu su vyru) be vaikų. O kol maži, jaučiu tik nerimą, įtampą, žinojimą, kad esu ne ten, kur reikia... Motinystė ir bet koks profesinis darbas nesuderinamas bent dvejus metus. Parkai, muziejai, spektakliai, kelionės su vaikais - nejaugi tai sėdėjimas namie tarp keturių sienų? Auginant vaikus veiklos tiek, kad darbų sąrašas niekada nėra baigtinis, o tik susidėliojami prioritetai - šiandien išplauti grindis ar nuvažiuoti į mišką?

 Tačiau esu be galo tolerantiška. Motinos, pametusios savo vaikus, pasidarusios abortus, kelia daug klausimų - kodėl?, pasigailėjimą, bet ne pasibjaurėjimą - matyt, jų labai jau akmenuotas kelias, kad taip pasielgė. Turiu draugių priešingai mąstančių kaip aš. Ir tai yra puiku. Jei nepriimsi kitokio požiūrio, gali ir vienas likti :).

 Motinystė ir moterystė

 Atradau Gintarės (mūsų klubietės) prisistatyme nuostabią mintį - niekas kitas moterį nepadaro moteriškesnės, kaip motinystė. Plika tiesa. Neįmanoma paneigti... Tik mes, moterys, turim tokią privilegiją. Motinystė - moterystės sudedamoji dalis, stipriai pakelianti moters vertę.

Kas yra manoji moterystė plačiau?

 Tai esu AŠ -  mano jausmai, mintys, svajonės, nesusijusios su kasdienybe. Moteriškos.

Šiek tiek erzelį kelia, kad dauguma moterystę sieja su kosmetika, plepalais, drabužiais, papuošalais. Taip, tai nebūdinga vyrams, bet tai nėra ir tikroji moterystė...

 Švelnumas, jaukumas, palaikymas, išmintis.

 Ar laimingi vyrai, turintys šalia tik gražias moteris, sutelkusias dėmesį į savo išvaizdą? Kurios niekada nepraleis progos užsukti į parduotuvę, kai atkeliauja nauja kolekcija, stipriai liūdinčias, nes nulūžo nagas ar atsirado papildomas kilogramas? Ne tas moteris vyrai myli. Esu tuo tikra iki mėnulio ir atgal. Tobulas gražuoles tik palydi akimis. O gyvena su moteriškomis moterimis.

 Kada draugauju su savo mintimis, jausmais, svajonėmis? Dabar ne taip dažnai, kaip norėčiau. Dėl to liūdžiu? Jaučiuosi nerealizuojanti savęs? Tikrai ne! Nes žinau, kad tikrai ateis laikas, kai profesinė veikla užims didesnę laiko dalį ar tapsiu verslia mama (tokia madinga šiandien!)...pasikartosiu, esu šiuo metu TEN, KUR MANĘS LABIAUSIAI REIKIA. Ir man dėl to labai gera. Nesiblaškau, nors, prisipažinsiu, svarstymų buvo - dabar derinti ar vėliau. Išvada -bundant dieviškam gamtos grožiui, įsteigsiu "Pieniško debesėlio" filialą ir tęsiu savo mamišką internetinį tinklaraštį. :)

 Kas yra motinystė?

 Aukojimasis dėl kito žmogaus. Ir tai tikroji auka, kai aukoji ir dėl to jautiesi laimingas. Tik turint vaikų gali suprasti jausmą, jiems viską atiduosi sau nepasilikus nieko, bet dėl to švytės tavo veidas.

 Ir vis dėlto, kaip atsipalaiduoju ir skiriu dėmesį sau?

 Šiuo metu esu įžengus į devintą nėštumo mėnesį, tad "aš" yra gerokai prigesęs...

Visas atsipalaidavimas susijęs su netrukus pasirodysiančiu stebuklu...

 Todėl rami, medituojanti veikla kaip tik. Pasivaikščiojimai gamtoje.

Knygos. Šiuo metu baiginėju "suvalgyti" mano "Mano mažasis genijus", kurią nusipirkau tik penktadienį. Seniai beskaičiau tokią įtraukiančią knygą. Ši knyga padarė nemažą tvarką mano galvoje, sudėliojo taškelius ant "i". Nemažai bus pokyčių ir pačios vaikų ugdyme.  Būtinai pasidalinsiu savo interpretacijomis, kaip atskleisti stipriausius kiekvieno vaiko gebėjimus. Eilinį kartą įsitikinau - nėra negabių vaikų. Šią knygą skaitau būtent šiuo aspektu.

 Gėlės, aromatiniai aliejai ir muzikos klausymasis

 Mano svetainės kampelis prie minkštos sofos :)

20140223140515-62600.jpg

 


P.S. Ar reikia atskirai paaiškinti slapyvardžio reikšmę? :)

 

Akvilė

gintarerei gintarerei 24. Feb 2014, 13:29 motinysteveza

taip, tai tikrai vyrauja, vien kiek pamastymu isgirdau kai susilaukiau vaiko pirmoji ir artimu draugu kompanijos, pamokymu kaip speti i vakarelius, palikus vaika seneliams, pasiimti vaika i vakareli ir pan ir nusisebejimus kaip gi cia neimanoma, kaip tu nespeji, geriausia isgirsti "oj patys kalti, juk vaiko norejote" su intencija, lyg mums kazkas butu blogai 😃 mamos kurios savo noru pasirenka darba auginti vaikus, kurios renkasi seima, buti ta zidinio kurstytoja, o ne karjeros darytoja, laikomos konservatyviomis, senamadiskomis, nes kazkokie dabarties kanonai sako jau kitaip, tiksliau buti liberaliu is visu pusiu...taigi mano akimis, man jau geriau nesiuolaikiska moteris, svarbu laiminga ir gerai besijaucianti pries save, o to siuolaikiskumo kam jo reikia 😀 as manau ir Akvile sutiks, kad siuolaikiska ji kitose srityse, pvz vaiku ugdyme, auklejime, seimos prieziuroje, knygu skaityme ir visur kitur. 😀

motinysteveza motinysteveza 24. Feb 2014, 13:10 utopija

oi, Roberta, drąsiai į mane kreipkis "tu" 😉
na, jau kas kaip supranta tą sąvoką "šiuolaikiška"- gali būti ilga diskusija. bet reikia pripažinti, kad labai stiprus steoriotipas, kad šiuolaikiška mama turi būti nepriekaištingos išvaizdos, auginanti vaikus ir šalia to derina darbą (samdydama aukles, močiutes ar darželį). "tik" auginti vaikus iki 3 metų jau nebe pagal šiuos laikus...

24. Feb 2014, 12:40

Sakyciau esat viena is daugelio "siuolaikisku" mamu, kurios gyvena tuo ka pasirinko - laika vaikams, tobulejimui, meilei. Viena is mamu beatodairiskai einanti savo vertybiu keliu ir tai zavu. Siuolaikiskumas suvokiamas kiekvieno savaip. Meile vaikams ir atsidavimas moterystei suteiktu geriu rupintis vaikais visuomet buvo ir bus siuolaikiskas 😉

motinysteveza motinysteveza 24. Feb 2014, 11:58 pypse

na, nežinau, jei būčiau rašiusi prieš metus, mintys būtų buvusios labai panašios, netgi identiškos. o jei nuskambėjo toks pasipiktinusios tonas, gal dėl to, kad rašydama jaučiau, kad būsiu nepopuliari 😀 toks jausmas, kad mano požiūris prieštarauja nusistovėjusiems stereotipams.
bet kad ir nepopuliari, bet esu tikra, kad dar yra ne viena tokių mamų kaip aš. o galbūt yra dar dvejonių kelyje, o perskaičiusios "paleis tą visuomenę". (gražiai čia Gintarė įvardino - "paleisti visuomenę"😉.

o šiaip mamoms aš visiškai nelinkusi patarinėti (juolab piktintis)nei virtualiai, nei gyvai (jei neklausia). nes mamos turi atrasti pačios save per patirtį, kas joms geriausia.

pypse pypse 24. Feb 2014, 10:57

Is tiesu ir man dabar visai nesinori niekur lekti, o kokias atostogas ar sventes kaip tik smagu planuotis kad visa seima galetume, ir derintis prie klecku man dazniausiai malonumas o ne siutas ima.

Ir siaip tavo kone visoms mintims labai pritariu, tik man kazkaip persiskaite tokiu tonu, kad neatsipalaidavus o lyg kazkuo nesenai pasipiktinai ir lyg kazka irodyt norejai

motinysteveza motinysteveza 24. Feb 2014, 10:19

ačiū už gražius žodžius 😀 džiugu, kad kažkam patiko 😀
Gintare, tos abejonės, ieškojimai, stresai apie kuriuos čia rašai man visiškai nesvetimi - visa tai išgyvenau augindama pirmagimę.

gintarerei gintarerei 24. Feb 2014, 09:33

kaip man patinka tokios "nesiuolaikiskos" moterys 😀 tik kartais pagalvoju, o kas sukuria, kaip turi atrodyti ir elgtis siuolaikiska moteris? Visuomene? Pagal ka? Pagal vyraujancias kazkokia visuomenes dabarties noras? Nesamone? PAgal tas liberalias, siuolaikiskas normas, vertybes zmoniu kazkaip keistai issikreipia...o tu esi moteris turinti tvirtas vertybes, zinanti, kas istikruju gyvenie svarbu, nebandanti irodyti kad gali daugiau nei gali, ir kaip sakai pasirenkanti prioritetus pagal taip, kas tau atrodo gyvenime svarbu, o ne visuomenei. Saunuole, zavu. As su tuo kovojau ilgai, nes vidinis motiniskas balsas sake, kad man reikia ir as netgi noriu buti namuose su vaikuciu, skirti jam visa savo laika, bet tas aplinkos spaudimas lyg trauke mane ir veikti kazka, tuo paciu stresuoti nuolatos, kaip cia viska speti, o gal as nesu kazko verta, jei sedziu tik namuose, isejus kur nors nervintis, pergyventi ir kas minute galvoti apie tai kaip grizti namo....kol nurimau ir paleidau ta visuomene/ palinka lauk ir pasilikau savo vidini balsa, kuris nenuvilia 😀 saunuole akvile, motinyste tikrai veza 😃

ODISEJAaa ODISEJAaa 23. Feb 2014, 16:18

Taip grazei visos moka rasyti....😉🌷

23. Feb 2014, 15:36

Nuostabus straipsniukas su malonumu skaičiau ir pritariu 100 % 😉

pypse pypse 23. Feb 2014, 15:10

Paaiskinai jau 😀