Numalšinkime troškulį: gaspačio sriuba

Numalšinkime troškulį: gaspačio sriuba

16. Aug 2016, 21:23 Gintarep Gintarep

 

Mums reikės produktų, kurie  nuotraukoje.

20160816211332-84638.jpg

1 kiaušinio,

6 vidutinio dydžio pomidorų (geriau nepernokę, tuomet nereikės nulupti odelės),

1 šaukšto  vynuogių acto,

2 šaukštų aliejaus,

baziliko lapelių,

druskos pusę šaukštelio,

maltų pipirų žiupsnelio,

100 g. virinto vandens,

papuošimui mėtos šakelė.

Viską, išskyrus mėtą, baziliko lapelius ir  vandenį, suberti ir susmulkinti su smulkintuvu. Pabaigoje  suberiame baziliko lapelius ir dar sykelį susmulkiname su smulkintuvu. Jei manome, kad reikia, supilame vandenį ir praskiedžiame. Įdedame į šaldytuvą ir po paros  vartojame kaip šaltą sriubytę su  baltos duonytės dziuvėsėliais. Tinka pasiimti į išvykas.