Mums reikės produktų, kurie nuotraukoje.
1 kiaušinio,
6 vidutinio dydžio pomidorų (geriau nepernokę, tuomet nereikės nulupti odelės),
1 šaukšto vynuogių acto,
2 šaukštų aliejaus,
baziliko lapelių,
druskos pusę šaukštelio,
maltų pipirų žiupsnelio,
100 g. virinto vandens,
papuošimui mėtos šakelė.
Viską, išskyrus mėtą, baziliko lapelius ir vandenį, suberti ir susmulkinti su smulkintuvu. Pabaigoje suberiame baziliko lapelius ir dar sykelį susmulkiname su smulkintuvu. Jei manome, kad reikia, supilame vandenį ir praskiedžiame. Įdedame į šaldytuvą ir po paros vartojame kaip šaltą sriubytę su baltos duonytės dziuvėsėliais. Tinka pasiimti į išvykas.