O kada jūs paskutinį kartą buvote bibliotekoje?

O kada jūs paskutinį kartą buvote bibliotekoje?

16. May 2019, 14:42 ikke ikke

Sveikos, mamos,

Kreipiuosi į tas mamas, kurių vaikai pametę galvas dėl knygų. Jei jūsų namuose jau nebetelpa knygos, su visais draugais esatę išsimainę knygomis, o algos dalis, tenkanti naujoms knygoms auga kaip ant mielių, turiu jums pasiūlymą - apsilankyti bibliotekoje. Taip taip, toks dalykas dar egzistuoja. O kada gi jūs paskutinį kartą lankėtės bibliotekoje? Bent jau aš tai studijų laikais, prieš kokį gerą dešimtmetį. Kadangi biblioteka yra beveik mūsų kieme, nusprendžiau tiesiog nueiti su dukra apsižvalgyti į bibliotekoje esantį vaikų skyrių.

Tik užėjus pirma mintis šauna galvon, kad bibliotekos mažai tepasikeitė nuo to laiko, kai dar patys buvome vaikai - daugybė knygų lentynų ir už didelio stalo sėdinti tipiška bibliotekos darbuotoja - pusamžė teta su kuoduku ir akinukais, bet labai labai miela ir visada besišypsanti.

Dukrytė, pamačiusi tokią knygų gausybę, puola vartyti, tad pnašu, kad be knygų iš čia mes neišeisime. Tam, kad galėtumėte imti knygas, reikia turėti Libis skaitytojo pažymėjimą. Jis išduodamas nemokamai.

Tiesą sakant mane labai nustebino knygų įvairovė. Mūsų laikais būdavo daugybė apiplyšusių, suklijuotų knygų, o čia begalė knygų, kurios atrodo net nepaliestos arba skaitytos vos vieną-du kartus. Panašu, kad vaikai vis rečiau čia užsuka... Ir lankytojų tuo metu kai mes buvome, nebuvo.

Yra dvi lentynos, skirtos naujoms knygoms, ant jų dar tik neseniai išrinktos geriausiomis metų knygomis vaikams. Taip pat visa lentyna Kakės Makės gerbėjams. Daugybė knygų su grojančiais paveikslėliais, lipdukais, žaisliukais patrauktų netgi knygas neitin mėgstančių vaikų dėmesį.

Išsirenkame penkias knygas ir laimingos einame namo. Kitas mūsų apsilankymas po maždaug dviejų savaičių - per tiek laiko spėjame perskaityti su dukryte knygeles po daugybę kartų. Jeigu ir jūs turite laiko, o biblioteka visai netoli namų - apsilankykite, ir, net neabejoju, liksite maloniai nustebę.

vaidlina vaidlina 18. May 2019, 11:55

Labai dažnai lankomės miestelio bibliotekoje, esame nuolatiniai bibliotekos renginių lankytojai, dalyvaujame Vasaros skaitymo iššūkyje. Jau mažasis skaitytojas vakar teiravosi, kada greičiau prasidės vėl tas iššūkis..

floryte floryte 18. May 2019, 09:22

Ikke, aš irgi į dukrytės gyvenimą "įvedžiau" bibliotekos lankymą. Mano penkiametės skaitymo poreikiai išaugo,tad biblioteka - puiki išeitis. Knygų pasirinkimas - didelis,o ir smagu pačiai dukrytei rinktis knygas!