Obuolių štrudelis

Obuolių štrudelis

28. Oct 2012, 00:00

Sekmadieno desertas - obuolių štrudelis su cinamonu, razinomis ir medumi. Skanaus visiems!

 

Reikės:

 

*tešlai-

 

2 stiklinės miltų

50 ml augalinio aliejaus

1 kiaušinio

½ arb.š. druskos

50 ml pieno

 

*įdarui-

 

3-5 didelių obuolių

150 g razinų

1 arb.š cinamono

2 šaukštų medaus

30 g sviesto.

 

Gaminimas:

 

Pirmiausia išminkome tešlą – miltus sumaišome su kiaušiniu, aliejumi, druska ir pienu. Jeigu tešla limpa prie rankų, įdedame dar šiek tiek miltų.

 

Tešla savo konsistencija turi priminti plastiliną.

 

Tada darome įdarą:

 

Nulupame obuolius, išimame sėklytes, pjaustome nedideliais kvadratėliais, tuomet dedame ant aliejumi pateptos skardos, ten pat keliauja ir razinos, medus bei cinamonas. Viską lengvai apkepame, kad suminkštėtų obuoliai.

 

Imame tešlą, ją iškočiojame kuo ploniau (kad per ją galėtumėte matyti savo ranką).

 

Po visą iškočiotos tešlos blyną paskirstome įdarą. Ir susukame, prieš tai šiek tiek užspaudžiame kraštelius. Šauname į 220 karštumo orkaitę 25 min.

 

 

 

Skanaus!

 

Šaltinis: Maminklub.lv