Olivijai 9 mėnesiai: ieškom auklės!

Olivijai 9 mėnesiai: ieškom auklės!

10. Aug 2015, 09:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Gal gali rekomenduoti auklę? Jauną ar vyresnę, su patirtimi ar norinčią jos įgauti, aktyvią ar ramią, turinčią specialų išsilavinimą, o gal tiesiog dirbančią “iš širdies”, bet svarbiausia - norinčią įsilieti į triukšmingą mūsų šeimyną. Parašyk redakcija@mamyciuklubas.lt ir būsiu labai dėkinga, nes, pasirodo, auklės sostinėje yra labai paklausios.

Tokiomis besibaigiančios vasaros ir pasiruošimo rudeniui nuotaikomis su Olivija pasitikome jos devintą mėnesį. Dar sykį, kaip jau devynis kartus tai dariau, šūkteliu VAU ir negaliu patikėti, kad šis vaikas toks didelis, jog netrukus švęs pirmąjį gimtadienį.

20150808192456-31377.jpg

KAS NUTIKO PER MĖNESĮ?

Paprasčiausias liepos apibūdinimas būtų - pramogaujame. Nė vieno savaitgalio nebuvo, jog neveiktumėme nieko ar neturėtume planų. Keliavome, pažindinomės, šventėme, dalyvavome net dvejose krikštynose, susitikome su užsienyje gyvenančiais giminaičiais, dalyvavome giminės susibūrime. Žodžiu, turbūt kaip ir daugelio kitų vasara.

Tiesa, jeigu praėjusį mėnesį Oliviją “ištiko” tridienė karštinė, tai šįkart ji “pasigavo” alergiją. Išbėrė visą nuo kojų pirštų iki ausų galiukų. Tik bėda, kad taip ir nesupratau nuo ko. Ji ragauja po keletą produktų kasdien, negali valgyti ir laikyti jos ant rankų, nes bando paragauti ir tai, ką mama valgo. Gal nuo arbūzų, gal nektarinų, gal mano darytas naminis tofu (sojų varškė), gal miško avietės… Kadangi neatrodė, jog jai labai niežėtų, nusprendžiau vaistų neduoti ir laukti kol išbėrimas praeis savaime. Po savaitės taip ir nutiko.

20150808192603-29344.jpg

9 MĖNESIŲ OLIVIJA:

  • atsistoja ten, kur nori

  • ropoja keturiomis ir net keturpėsčia (kelius atkėlusi nuo žemės iškėlusi sėdimąją)

  • atsistojusi vaikšto įsikibusi baldus

  • po truputį dėlioja kojytes, kai laikai už pirštų

  • supykusi “išdeda į šuns dienas” - išvardina visus dadadagagamama keiksmažodžius kiek moka

  • turi šešis dantis

  • pati kremta barankytes, duoniukus, džiuvėsėlius, nedidelius obuolius, uogytes
    20150808192509-88192.jpg 

  • išmoko naudotis gertuve su snapeliu

  • kalbasi, šypsosi, mosuoja aiškindama ar džiaugdamasi rankomis

  • ir toliau turi kokį vieną milimetrą plaukų, tad kas antras naujas pažįstamas klausia ar skutom. Negi dar yra tokių, kurie tai daro ir tiki, kad tai kažką keičia??? Juk nuskutus pūkelius atauga jau plaukai, tad ir atrodo, kad plaukai “sustiprėjo”, nors iš tiesų niekas nepasikeitė

Turbūt galima būtų girtis be galo, bet man smagiausia, jog vaikas sveikas ir laimingas. Tiesą sakant, nepamenu nei kiek sveria, nei koks ūgis (gydytoja patikrina, palinksi galva, kad gerai ir tuo baigiasi).

Smagiausias žaislas - pasivogti ir žaisti su mamos pinigine. Dar pamenu, Smiltės šį periodą… Eh, netekau vienos kreditinės kortelės :) Žinau, kad purvina, kad negerai, bet kartais tikrai nespėju sužiūrėti.

20150808192523-52122.jpg

KAS LAUKIA?

Kaip ir pradėjau blogą, taip ir jaučiuosi - gyvename būsimų atostogų nuotaikomis. Po poros savaičių keliausime tradiciškai - į Paryžių, pas mano seserį. Tiesiog pasitaikė nebrangūs bilietai (penkių asmenų šeimai tai laaaabai aktualu), nereikia nuomotis apartamentų, pasiilgau sesers, o merginos tetos, ten laukia gausybė pramogų vaikams, vyras nori pasivaikščioti knygoje “Metromanas. Viena diena senovės Paryžiuje” aprašytomis vietomis.

Na, o grįžus bus nauji iššūkiai - Olivija bandys likti su aukle visą dieną, o Smiltė keliaus į pirmą klasę.

Tai, kaip ten dėl auklės kontaktų???


10. Aug 2015, 14:33

Nu mergytes tai fantastiskos 😀 bet mama tai man patinka labiausiai, tokia be panikos y viska ziuri, isbere tai isbere palauke savaitele ir praejo 😀 nu nerealu kaip kartais tikrai tereikia palaukti ir nepanikuoti. As jau buciau antroj dienoj lekus pas daktarus kad ziuretu kas yra 😀 atrodo auginu jau antra vaika ir bisky ramiau reaguoju y viska bet iki sios mamytes man dar toli 😀 o del plaukuciu ir man pamacius kilo klausimas kam ta vaika nuskuto? 😀 sekmes taip graziai augti toliau

floryte floryte 10. Aug 2015, 13:53

Kam tie plaukai, kai antakiai tokie ryškūs, gražūs?...O jau dantų kiek...Mano dukrytė tokio amžiaus nė vieno dar neturėjo... Gražių akimirkų atostogaujant😀. Ir žinoma, puikaus starto su aukle😀

mama ingrida mama ingrida 10. Aug 2015, 12:20

Šaunuolė Olivija ir mamytė👍Kaip šauniai ir smagiai laiką leidžiate😀Aukite sveikutės

Liucyte Liucyte 10. Aug 2015, 10:30

Aš taip pat laaabai žaviuosi Goda ir jos mergaitėmis! 😀 Šaunuolės jūs! 🌷 Sėkmės ieškant auklės!

10. Aug 2015, 10:17

Smagiai Jūs augate, bet taip ir reikia. Sėkmės auklės paieškose ir gražių, smagių paskutinių vasaros dienų! 😀

10. Aug 2015, 09:44

Žaviuosi tavim, Goda 😀 Tu taip moki ramiai, be panikos, be mamytiškų "nusisapaliojimų" auginti savo mažyles 😀 Fantastika!
O jūsų plaukučiai tikrai neskuba, gal ir gerai- per tokius karščius vėsiau merginai 😃 O dėl plaukų skutimo.. aš irgi negaliu suprast - juk proceso nepagreitinsi. Kada reikės, tada ir užaugs 😀
Sėkmės auklytės paieškose - labai rimtas momentas jūsų gyvenime 😀

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 10. Aug 2015, 09:22

Nu nereali tavo ta Olivija. Kai tik pamatau, norisi išmaigyt, išbučiuot 😀 O kokios meginų skrybėlaitės...iš kur pirkot? Matėm su Saule Zaroje kelias, pasimatavom bet labai jau brangios 😀 Žiūriu, madoje dabar...daug kur sutinku su panašiom