Panaudok iš naujo. Taupyklė

Panaudok iš naujo. Taupyklė

08. Oct 2019, 23:39 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Pastebiu, kad mano blogai dažniausiai kažkaip susiję su "darau pati" tema. Nesakau, kad darau gerai, bet bandau. Ir svarbiausia, patinka bandyti, daryti, klijuoti, lipdyti ir karpyti ir dar daug daug visko nuveikti. Net tada, kai nepavyksta, patinka gilintis į procesą tol, kol perprantu, kodėl nepavyko. Taip ne tik vaikams kažką pagaminu ir išmokau kažko įdomaus, bet pati mokausi.

Šiandien parodysiu ko gero patį lengviausią rankdarbį, kokį teko daryti. Svarbiausia tai, kad jį pagaminsite iš jau panaudotų medžiagų, kurias rasite savo namuose.

TAUPYKLĖ!  Gaminau Nikolui jo pirmąją taupyklę.

Ar taupot? Ar mokote vaikus taupyti?  Man atrodo, taupo visi, ir vaikus to moko. O kur dėti sutaupytus pinigėlius? Galima, aišku, dėti į kojinę. Galima atidatyti sąskaitą. Bet vargu ar kojinė labai patraukli vieta, o bankui kaskart norėsite daryti pervedimą euro ar dviejų/penkių, jei vaikas gavo kelias monetas iš senelių ar jūsų pačių ?

Be abejo, galima ir reikia kaupti pinigėlius vaikų ateičiai, bet šiandien aš ne apie tą didijį taupymą, o apie mažo vaiko džiaugsmą taupyti pačiam. Turėti savo mini banką ir savo konkretų tikslą. Tad taupyklė turi būti jo ir tik jo, stovėti matomoje vietoje ir  motyvuoti tiesiog savo buvimu.

Galima rasti tūkstančius idėjų internete. Štai manoji atkeliavo būtent iš ten. Labiausiai sužavėjo įgyvendinimo lengvumas ir visai neprastas rezultatas.

Reikės stiklainio ar kokio kito uždaromo/užsukamo indo. Geriausia rinktis plastikinį, nes stiklinis gali sudužti. Bet iš esmės, principas yra panaudoti tai, ką turite namie. Mes radome stiklainiuką nuo medaus.

Indą išplauname, pašaliname etiketes. Dangtelyje padarome skylutę monetoms, aštrius kampus nušlifuojam arba užklijuojam. 

Antras žingsnis - dekoracija. Prireiks nedidelio žaisliuko, kurio vaikas nepasiges, o bet tačiau jis bus neišmestas, o atgims naujam gyvenimui. Tai gali būti mašinytė, kaladėlė, gygūno figūrėlė, lego žmogeliukas ar koks kitas dalykėlis. Jį karštais klijais priklijuojame prie dangtelio ir nupurškiame norimos spalvos dažais. Galima dažyti ir teptuku, bet tam prireiks daugiau laiko ir kruopštumo.  

Kai dažai išdžius, jau turėsite savo taupyklę, kuria vaikas galės iškart naudotis.

P.S. tai nebūtinai gali būti taupyklė. Tokiuose stiklainiukuose galima laikyti skanėstus, smulkius žaisliukus, aksesuarus. Panaudoti juos kambario dekorui arba papuošti stalą šventei. 

Dovileab Dovileab 11. Oct 2019, 09:55

Puiki idėja ?!