Paprastos, bet neprastos pomidorų sultys

Paprastos, bet neprastos pomidorų sultys

03. Sep 2012, 00:00


Prieš 2 savaites parsivežėm iš kaimo dėžutę žalių pomidorų. Tikėjausi, kad po truputį sirps ir spėsim valgyt. Deja, visi išsirpo vienu metu.

 

Kol mano panelės miega pokaičio, skubu kažką padaryt su tais pomidorais. Siūlau pasigaminti paprastų ir labai gardžių naminių pomidorų sulčių. Tinka visi sunokę ir net pernokę pomidorai.

 

 

Pirmiausia perrenku visus prinokusius pomidorus ir juos švariai nuplaunu. Bent kažkiek prastesnius - metu lauk be gailesčio, kad nepagadintų skonio.

 

 

Tada supjaustau pomidorus į patį didžiausią turimą puodą. Pernokusius - į dvi dalis, kietesnius ir didesnius  į 3 ar 4.

 

Ir statau puodus ant kaitlentės. Vis pamaišant gerai pakaitinu, beveik iki virimo. Tiesiog pomidorai turi gerai suminkštėti, pradeda išsiskirti sultys.

Gautą pomidorų masę pertrinu per sietą, taip atskirdama sėklytes ir žieveles.

Ir štai, puodas tirštų ir skanių sulčių, kurias dar reikia užvirti, paskaninti druska ir supilstyti į stiklainius. Druskos stengiuosi nepadauginti, maždaug arbatinis šaukštelis trims litrams sulčių.

 

Visada ragauju. Tiesa, niekada nededu pipirų, nes jie duoda tokį senumo prieskonį. Pipirais pasiskaninam jau prieš gerdami, kam dar druskos trūksta-taip galima įsibert tiesiai į stiklinę. 

Stiklainius švariai išplaunu, niekada nekaitinu. Dangtelius dezinfekuoju. Sultys laikosi puikiai. Šis mano sulčių virimas - jau ketvirtas šiais metais.

 

Mėgstu vienu kartu pasigamint po nedaug sulčių, nes kaskart išeina vis kitokios - tai pomidorai sultingesni, tai miltingesni, kartais druskos daugiau, kartais mažiau, kartais tirštesnės pavyksta, o kartais daugiau geltonų pomidorų pasitaiko.

Skanaus visiems, šios sultys skoniu tikrai nenusileidžia pirktinėms!

 

Konkursas „Kaupiame rudens gėrybes"

 

Trims aktyviausioms ir įdomiausų receptų autorėms padovanosime po OILATUM losjoną!

 

losjonas

 

Saldžiausios elektroninės parduotuvės www.medusmanuka.ltdovanos

 

Manuka medaus ir citrinos eliksyras vaikams, 200 ml

1


Medaus ir citrinos ledinukai vaikams, 10 vnt

 

 2


ir Stephen Joseph linksmų pieštukų su trintuku

2

03. Sep 2012, 16:30

Oi sito gerio pas mane ir nemazai jau paruosta, tikiuosi sulauks ziemos, nes vyras labai jau suka ratus 😃