Recepto autorė Indrė Sasnauskaitė / gpmagija.blogspot.com
Reikalingos:
- 9 vidutinės virtos su lupena bulvės
- kmynai
- druska
- pipirai
- 2 kiaušiniai
- miltai pagal poreikį
- džiovinti čiobreliai
- aliejus kepimui
Padažui:
- 1 indelis baltų krienų
- 100 g varškės
- 100 g riebios grietinės
- krapų
- 200 rūkytos lašišos
- 2-3 citrinos
Ataušusias bulves sugrūsti, sudėti kmynus, druską, pipirus, kiaušinius čiobrelius, miltų pagal masę. Išminkyti. Iškočioti ant miltuoto stalo ir supjaustyti rombais. Kepti aliejuje.
Krienus sumaišyti su varške, grietine, krapais. Tiekite su švilpikais ir su rūkyta lašiša. Galima pašlakstyti citrina, papuošti pipirais.
Receptas iš „Debesų“ ir „Electrolux“ organizuojamo tinklaraštininkų vakarėlio-konkurso „Modernūs vaikystės skoniai“.
Foto: Jurgos Mižutavičiūtės
Išbandysim! Labai mėgstam švilpikus, tik orkaitėj kepu, o čia dar padažiukas įmantrus 👍
Labai skanius švilpikus darydavo mano anyta, bet aš juos mėgau valgyti su uogiene. 😀
Niam niam 😀 Variantas pietums