Prašmatnių švilpikų receptas

Prašmatnių švilpikų receptas

30. Jun 2015, 07:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Recepto autorė Indrė Sasnauskaitė / gpmagija.blogspot.com

Reikalingos:

  • 9 vidutinės virtos su lupena bulvės
  • kmynai
  • druska
  • pipirai
  • 2 kiaušiniai
  • miltai pagal poreikį
  • džiovinti čiobreliai
  • aliejus kepimui

Padažui:

  • 1 indelis baltų krienų
  • 100 g varškės
  • 100 g riebios grietinės
  • krapų
  • 200 rūkytos lašišos
  • 2-3 citrinos

Ataušusias bulves sugrūsti, sudėti kmynus, druską, pipirus, kiaušinius čiobrelius, miltų pagal masę. Išminkyti. Iškočioti ant miltuoto stalo ir supjaustyti rombais. Kepti aliejuje.

Krienus sumaišyti su varške, grietine, krapais. Tiekite su švilpikais ir su rūkyta lašiša. Galima pašlakstyti citrina, papuošti pipirais.

Receptas iš „Debesų“ ir „Electrolux“ organizuojamo tinklaraštininkų vakarėlio-konkurso  „Modernūs vaikystės skoniai“.

Foto: Jurgos Mižutavičiūtės

LePukuota LePukuota 30. Jun 2015, 15:35

Išbandysim! Labai mėgstam švilpikus, tik orkaitėj kepu, o čia dar padažiukas įmantrus 👍

30. Jun 2015, 09:40

Labai skanius švilpikus darydavo mano anyta, bet aš juos mėgau valgyti su uogiene. 😀

lina_baj lina_baj 30. Jun 2015, 08:19

Niam niam 😀 Variantas pietums