Projekto "Kūrybiškiausia MK mama 2012" II savaitė: vertinimai

Projekto "Kūrybiškiausia MK mama 2012" II savaitė: vertinimai

01. Oct 2012, 10:44 motinysteveza motinysteveza

 

Šią savaitę dar daugiau sulaukėme darbelių! Štai kokios kūrybingos ir šaunios mamos dalyvauja MK.

 

Kūrybinga MAMA - užkrečianti kūrybingumu ir kitus, įtraukianti į įdomią veiklą vaikus, puoselėjanti jų kūrybiškumą. Bet nesuklyskime, kad kūrybingumas yra tik menas. Tai gebėjimas mąstyti, lengvai rasti problemų sprendimus, generuoti naujas idėjas bet kurioje srityje. Todėl labai svarbu tai ugdyti. 

 

Taigi, apie darbelius. Juos atsiuntė šios mamytė: jaldija, toma, utopija, saulyte12000, kodelcia, domante25, qelle, gintarep. Daugiausia padirbėjo utopija, toma ir jaldija! Bet nėra nė vienos pralaimėjusios - visos turiningai praleidote laiką su savo vaikais! O tai ir yra svarbiausia.


Rūbas medaus indeliui (jaldija)– ši mama mane žavi, darbeliai išradingi, o dar ir sūnus kaip reikiant padirbėja. Tokios idėjos dar niekur nebuvau mačiusi!

 

Paveikslas iš birių produktų (toma)peržvelgus darbelio nuotraukas, supratau, kad mama darė savarankiškai, bet geras pavyzdys užkrečiantis! Tikrai ateis laikas, kai prie tokių kruopščių darbelių prisijungs ir sūnus, jei tik mama skatins.

 

Dekoracija virtuvei (toma) - kuo mažesnis vaikas, tuo daugiau mamai reikia išmonės, kad sugalvotų tokį darbelį, kad būtų įdomu ir sugebėtų prisidėti ir mažasis. O ši dekoracija puiki idėja padirbėti ir su mažiausiais! Šaunuolė mama!

 

Kaip stiklainis virto...vaza (utopija) - tikrai, kad kantrybės vaza! Ir nematyta idėja.

 

Žaidimas vaikams: rūšiuojame kruopas (toma)dar vienas užsiėmimas mažiausiems! Mama visiškai teisi, „gerai, kad bent keletą minučių vaikas dėliotų ir rūšiuotų“.  Jei vaikas labai judrus, bet sugeba bent  5 minutes susikaupti tokiam darbeliui – šaunus pasiekimas!

 

Dekoracija iš buteliuko (utopija) - nieko negaliu pridurti, tik pacituoti: „darbelis išties gal ir nėra itin dailus, puošnus ar koks kitoks puikus, bet darytas sūnaus - su susikaupimu, noru, tad man mielas.“ Bet pridursiu – fantastika! Džiugu, kad mama nenurodinėja, kas gražu, o kas ne – supurtytos gilės mums, suaugusiesiems, gal ir nėra gražiau, bet vaikai visiškai kitaip mato :), o dėl to pykti būtų mūsų didžiausia klaida.

 

Kabinam makaronus ant ausų! (toma)- jei tik pati mama turės daug kantrybės ir nuolat pasiūlys tokius lavinančius užsiėmimus kaip šis savo išdaigininkui, tai tikrai ir vaikui padaugės tos kantrybės.

 

Avytės iš makaronų (utopija) – įspūdingos avytės, ypač patiko akytės – žinant, kad tokios pirktinės nėra pigios, o čia, pasirodo, galima pasidaryti iš atliekų.

 

Prieskonių vazonėlis (toma) -  geras sprendimas vazonui atnaujinti!

 

Makaronais įrėmintas piešinukas (jaldija)– savarankiškas berniuko darbelis, tikras šaunuolis Airidas.

 

Nevystančios gėlės iš makaronų (jaldija) – vėlgi šauniai padirbėjo Airidas, o dar ir kokia puošmena :)

 

Savaitgalio košė (saulyte12000)- pritariu - stebuklai lėkštėje. Išradinga!

 

Virtuvėje fantazijos netrūksta (kodelcia)tik patvirtinti galiu, kad iš tiesų fantazijos virtuvėje netrūksta. Geros idėjos tiems, kurių vaikučiai geru apetitu negali pasigirti.

 

Piešinys ant manų kruopų (jaldija)– smagu, kad darbeliais užsiimate ne tik konkursų paskatinti. Puiki investicija vaiko ateičiai.

 

Pasakos iš virtuvės (qelle) – tikrai orginalus pasakų sekimo būdas. Likau sužavėta, tikriausiai retas vaikas nesusidomėtų.

 

Gražios ir kvapnios gėlės (domante25) – gera idėja vaišių stalui – ir papuošia, ir pakvepina.

 

Birutės papuošaliukams nėra ribų (gintarep) – labai gražiai dekoruoti visi darbeliai!!

 

Makaroninis traukinukas ir Makaronų rėmelis – dar du puikūs Utopijos ir jos sūnelio darbeliai. Matosi, kad ir jūs darbeliais užsiimate ne tik dėl konkursų. Tikri šaunuoliai, šią savaitę, regis, daugiausiai padirbėjote. Vien už tai būtų galima apdovanoti.

 

Taigi, savaitės nugalėtoja skelbiame - ROBERTĄ (utopija)! SVEIKINAME!

 

 

Savaitės laimėtojai stilinga parduotuvė "Modidu" dovanoja 50 Lt dovanų čekį!

https://www.facebook.com/Modidu.lt
www.modidu.lt

 

 3

modidulogo

 

O leidykla “Nieko rimto” dovanoja šį nuostabų puoduką!

 

www.niekorimto.lt

 1

 

Laukite šios savaitės užduoties!


 

jaldija jaldija 01. Oct 2012, 14:47

Sveikinimai, tikrai darbeliai nerealūs, išradingi. 👍 👍 👍 🌷

neri neri 01. Oct 2012, 13:14

sveikinimai Robertai ,šaunuolė 👍traukinukas tas nerealus 😉

01. Oct 2012, 13:02

Sveikinimai 😘 🤗 👍 🌷 🌷 🌷

01. Oct 2012, 12:53

Sveikinu, tikrai labai stebinot savo išradingumu ir kruopštumu 👍 👍 👍

01. Oct 2012, 12:01

Ačiū už įvertinimą, stengiamės užsiimti tokia veikla netik dėl konkursų, nes kai serga namuose būna ar šiaip norisi veiklos, reikia kažkuo užsiimti 😉 Šaunuoliai visi vaikučiai ir mamos 😉 Daug idėjų pasisėmėme 🌷

01. Oct 2012, 11:46

sveikiname 🌷 🌷 🌷

01. Oct 2012, 11:39

jus visos mamytes saunuoles ir nusipelnete prizu 😀 labai grazus darbeliai 😀

01. Oct 2012, 21:22

Ačiū 🌷

Krisliukas Krisliukas 01. Oct 2012, 21:04

Sveikinu..laimėtoja verta prizo 😉 🌷

01. Oct 2012, 16:34

Sveikinimai Robertai 😀 🌷