Projekto "Kūrybiškiausia MK mama 2012": III savaitės ir pagrindinės nugalėtojos rinkimai

Projekto "Kūrybiškiausia MK mama 2012": III savaitės ir pagrindinės nugalėtojos rinkimai

08. Oct 2012, 10:47 motinysteveza motinysteveza

Primename, kad jūsų kūrybą viso projekto metu vertina - mama Akvilė, rubrikos "Lavinantys užsiėmimai" blogų autorė.

 

Baigėsi trečioji "Kūrybiškiausios MK mamos 2012" konkurso savaitė. Paskutinioji. Pasigrožėjome, pasisėmėme idėjų, stebėjomės mamų išradingumu. Tikiuosi, ne vieną mamą įkvėpė kūrybingai praleisti laiką su savo vaikais ne tik šiomis pastarosiomis savaitėmis, o ir ateityje.  

 

Ar matėte interneto platybėse šią pritrenkiančių faktų nuotrauką? Pasirodo, keturmečiai yra kūrybiškiausi, o vyresniame amžiuje kūrybiškas mąstymas pamažu slobsta.

 

 

 

Taip, beveik visi vaikai kūrybingi! Puoselėkime tai!

 

Taigi apie darbelius...

 

Mašinytė iš popierinio ritinėlio (jaldija) - nuostabi mašina. Esate darbštūs kaip visada.

 

Barškutis iš nenaudojamo buteliuko (kodelcia) - tikrai geras barškutis, lavinantis netgi smulkiąją motoriką! Drąsiai duočiau žaisti, tik toli nenueičiau nuo vaiko. 


Žaisliukas "Žirafa" (jaldija) - o jei dar dramblį, raganosį, zebrą, stumbrą pasidarytume? Turėtume visą zoologijos sodą! O jam dar reiktų aptvarų… Jei jūsų vaikui 4+, garantuoju - žaistų mažiausiai po pusdienį kelias dienas ar savaites, ar net mėnesius! Ar jūsų vaikai turi tokių žaislų, su kuriais žaistų ilgai?

 

Deimanto pufas - kėdutė (kodelcia)- praktiška ir išradinga. Tikrai neverta pirkti pufo.

 

Kuo pavirsta tie spalvoti kamšteliai (jaldija) -  smagu, kad įtraukėte į kamštelių rinkimą aplinkinius net ir bendradarbius, o ir paveiksliukai labai gražus!

 

Stebuklinga dėžė (qelle) – mane žavi, kas paparasta, bet genialu. Dabar figūrų rūšiuokles tarp žaislų turi tikriausiai beveik visi vaikai, bet būtent tokia rūšiuoklė tinkama - pirmajai! Praktiškai papuošta (išryškintos figūros). Šiek tiek pakeitus, savo metinukei būtinai pagaminsiu! Ačiū už šaunią idėją!

 

Neišmetu, panaudoju, lavinuosi (gintarep)- vėlgi neverta pirkti „memo“ žaidimų, kai galima pasigaminti patiems. Įdomus „memo“ žaidimo variantas. :) Saugome gamtą ir skatiname kūrybiškumą.

 

Žaismingoji dėžutė (gintarep) – puiki idėja ir praktiška, ir dera prie vonios interjero.

 

Sraigelė (gintarep) – dar vienas būdas iš šimto, kaip panaudoti kiaušinių dėžutę. Nuostabi sraigė!

 

Vaikų degalinė (pypse) – nerealu! Pamačius, iš karto kilo mintis, kad galima pasigaminti, ką tik nori! - virtuvėlę, kasos aparatą, parduotuvės lentynas, skalbimo mašiną ir t.t. Ir tikrai tokios žymiai naudingesnės už brangiai kainuojančias pirktines – ir funkcijų galima “pridėti”, kokių tik nori, ir spalvas mėgstamas parinkti, pripiešti, ko tik širdis geidžia. Gaminant tokius dalykus, mamų ir vaikų fantazija “turėtų lietis pro kraštus”.

 

Zuikis, vardu Bijūnėlis (qelle) – taip, iš tiesų tokie žaislai vaikus labiau traukia, nei pirktiniai. Kol neturėjau vaikų, maniau, kad medžio pliauskos, skudurininės onutės - jau ne šių laikų vaikams. O pasirodo, tai yra didžiausias stebuklas, kad dar ir šiandien vaikai moka ir nori žaisti būtent su tokiais, ypač mamos ar pačių pagamintais. O pirktiniai žaislai nėra blogai, bet reikia būtinai ir tokių! Nuostabus kiškučio vardas!

 

Bokštų statymas – smagi pramoga (kodelcia) - oho, kokios kaladėlės :). Ir vėl jūs pasiūlote lavinantį užsiėmimą mažiausiems „iš nieko“. Šaunuolė mama.

 

Mama, kur mano mėlynas pieštukas? (gintarep) – čia viena iš idėjų, kuria taip pat pasinaudosiu. Mokinantis spalvų, efektyvu taip suskirstyti pieštukus! Vos ne kaip montesorinėje mokyklėlėje.

 

Dėžė Viltytės daiktams (linestra) – mes taip pat žaislų dėžėms naudojame tik antrines žaliavas. Dar kaip šauniai papuošėte!

 

Pažadų namelis krikštynoms (domante25) - fantastika! Tikri šaunuoliai, nes šventėms esame pripratę negailėti ir viską pirkti! O jūs ne tik gamtą pasaugojote, bet ir papuošite orginaliai šventę!

 

Būkime kūrybingos ir mylėkime gamtą!

 

Trečiosios konkurso savaitės, kurios tema "Prikeltas antram gyvenimui", nugalėtoja skelbiame EVELINĄ (pypse)!

Labai patiko degalinė, juoab, kad mama minėjo, jog rūšiuoja šiukšles.

Vaikų degalinė

 

 

Savaitės laimėtojai stilinga parduotuvė "Modidu" dovanoja 50 Lt dovanų čekį!

https://www.facebook.com/Modidu.lt
www.modidu.lt

 

 3

modidulogo

 

O leidykla “Nieko rimto” dovanoja šį nuostabų puoduką!

 

www.niekorimto.lt

 1

 

 

Na o dabar atėjo metas išrinkti ir viso projekto "Kūrybiškiausia MK mama 2012" pagrindinę laimėtoją, tai tikrai nelengva užduotis nei Akvilei, nei mums, redakcijos kolektyvui.

 

Taigi, pasitarę, padiskutavę, peržvelgę dar kartą visus mamų darbelius (o buvo nemažai pretendenčių), nutarėme, kad pagrindine projekto nugalėtoja tapo - mama RENATA (QELLE)!

 

 "Modi Du" projekto nugalėtojai dovanoja 100 Lt dovanų čekį!

O leidykla “Nieko rimto” dovanoja nuostabų puoduką!

 

AČIŪ AČIŪ VISOMS KONKURSO DALYVĖMS! JŪS - NUOSTABIOS IR BE GALO KŪRYBIŠKOS! 

 

kodelcia kodelcia 08. Oct 2012, 15:42

sveikinimai 🎉

jaldija jaldija 08. Oct 2012, 14:05

Sveikinimai, šaunuolėms mamytėms 🌷 🌷 🌷

08. Oct 2012, 13:37

Saunuole, sveikinam 😀