Puikioji moliūgų sriuba

Puikioji moliūgų sriuba

12. Nov 2019, 08:54 Dovileab Dovileab

Pagaliau prarėžėm didelį moliūgą, užaugintą mamos darže. Išsidalinom visi ir puolėm gaminti kas ką.

Moliūgą visuomet naudoju tirštai trintai sriubai virti. Tokia sriuba - šilumos, sveikatos, jaukumo šaltinis. Todėl ji ir Puikioji :)!

Moliūgą supjaustau gabaliukais, apiberiu druska, pipirais, žolelėmis, aplieju aliejumi. Įpjaustau svogūno, įmetu keletą riekelių česnako.

Dedu į maždaug iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepu apie 30-40 min.

Tuomet viską sudedu į puodą, šiek tiek atskiedžiu vandeniu, sutrinu ir dar truputį pakaitinu. Į sriubą įpilu grietinėlės - tiek, kiek norisi :).

Išvirusią sriubą paskaninu skrebučiais, sūriu ar kažkuo kitu, ką randu spintelėje. Šįkart skaninau moliūgų sėklomis ir saulėgrąžomis.


O ką jūs gaminate iš moliūgo?

Dovileab Dovileab 20. Nov 2019, 10:05

Super ?. Turbūt kiek šeimininkių, tiek moliūgų sriubos receptų!

ramune. ramune. 17. Nov 2019, 09:50

Trinta moliūgų sriuba mūsų mėgiamiausia! Aš tik viską verdu apie 20 min ir tuomet sutrinu. Moliūgas pagrindui, o visa kita paįvairinimui. Kartais šparaginių pupelių, kartais pomidorų ar cukinijos ir taip vis naujas sriubos skonis! Reikės išbandyti Jūsų keptą versiją 😀

Dovileab Dovileab 13. Nov 2019, 07:46

Egle, super ?! Reikės ir jūsų variantą pabandyti.

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 12. Nov 2019, 15:01

Mmm kaip skanu, dar apkepinate? Reikės pabandyti. Aš tiesiog į puodą dedu moliūgo gabaliukus, morką, truputį imbiero įtarkuoju (dėl aštrumo ir imuniteto stiprinimo), visokių prieskonių, kartais kelis vištienos gabaliukus. Viską sutrinu ir - voila! 😀