Purus pyragas su slyvomis

Purus pyragas su slyvomis

07. Sep 2012, 08:00

Slyvų pyragui reikia:

 

130 g sviesto,

140 g cukraus,

1 pakelis vanilinio cukraus (16 g),

2 vnt. kiaušinių,

2 šaukštelių kepimo miltelių,

240 g miltų,

3-4 šaukštų maltų migdolų (riešutų),

100 ml pieno,

0,5 kg slyvų

 

Kaip gaminti?

 

Sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės.

 

Įmušti po vieną kiaušinį ir išsukti iki vientisos masės.

 

Pamažu suberti pusę porcijos miltų (kurie turi būti sumaišyti su kepimo milteliais), tada maišant supilti pieną, išmaišyti ir suberti likusius miltus bei maltus migdolus.

 

Masę supilti į formą, išklotą sviestiniu popieriumi, ant viršaus išdėlioti ketvirčiais supjaustytas slyvas ir kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-60 min.

 

 

Patiekti su plakta grietinele ar vaniliniais ledais.

 

Atleiskite, eigą pamiršau nufotografuoti, čia jau pyragas keliauja į orkaitę.

 

 

Ča jau iškeptas, keliauja į lėkštes.

 

 

Aš jį patiekiau su vaniliniais ledais ir kava. Mums su kaimyne jis labai patiko ir tiko prie rytinės kavos... 

 

Skanaus!

Kristina

07. Sep 2012, 20:28

super 😀

rugpjutis rugpjutis 07. Sep 2012, 11:34

😛 😛 😛kaip skanu

07. Sep 2012, 09:36

saunumelis😀 👍

07. Sep 2012, 09:29

labai patiko, mmmmm 👍

07. Sep 2012, 08:40

kepki ir tu toma ka nors😀

07. Sep 2012, 08:21

Turiu kavos, bet deja deja...😃 neturiu pyrago 😉 teks taisyti pdeti😃