Kepėme šį pyraga ne kartą ir mums jis begalo patinka, niekada neatsivalgysim...
Šį pyragą verta iškepti vien dėl pavadinimo! Labai gražus... Kai pyragas atvėsta, ant jo paviršiaus pasirodo lašeliai - angelo ašaros, tik reikia kantrybės jų sulaukti. Uogyčių nedėjome, nes laukėme ašarėlių, kurių kiekvieną kartą vienas malonumas laukti.
Pagrindas:
1 stiklinė miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
80 g sviesto
2 šaukštai cukraus
1 mažas kiaušinis
Įdaras:
500 g varškės cukraus
0,5 stiklinės
3 kiaušinių tryniai
1 šaukštas manų kruopų
100 g grietinės
vanilės pagal skonį
Suflė:
3 baltymai
5 šaukštai cukraus pudros.
Pagrindas:
Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir sukapokite su atšaldytu sviestu.
Sudėkite likusius produktus ir išminkykite tešlą.
Tešlą suvyniokite į polietileno plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Įdaras
Maišykite visus ingredientus maišytuvu, kol gausis vientisa masė.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir sudėkite į kepimo formą (skersmuo maždaug 23 cm).
Ant tešlos sudekite varškės įdarą.
Kepkite 180 laipsnių temp. 30 min.
Suflė sluoksniui suplakite kiaušinių baltymus su cukraus pudra.
Išimkite pyragą, sudėkite suflė ir kepkite dar 10-15 minučių iki auksinės rudos spalvos.
Išimkite ir leiskite pyragui gerai atvėsti. Galima palikti vėsti orkaitėje.
IR ĮDOMIAUSIAS PROCESAS - LAUKIAME AŠARĖLIŲ...
O štai ir ašarėlės ;)))
SKANAUS VISIEMS !!!
Ieva
Vasaros desertų konkursas “Mmm…Skanumėlis“
Pagrindinius prizus įsteigė Stephen Joseph - praktiškų ir smagių dovanų parduotuvė vaikams!
Koks nepaprastas ir idomus receptas, reikes isbandyti nes ir atrodo ir skamba labai skaniai.... 😀
as ir ne karta ji esu kepusi,labai skanus pyragas,tik ne karto nepavyko man tu asaru isgauti 😃
esu kazkada ji kepusi,bet man nepavyko... bet tikiu,kad jis labai skanus 😀