Gardus mielinis pyragas...KITAIP.
Reikės:
Tešlai:
250 ml kefyro
250 ml pieno
25 g šviežių mielių
125 g ištirpdyto grietinėlės sviesto
2 kiaušiniai
6 valg.š cukraus
1 valg.š augalinio aliejaus
1 arb.š. druskos
1,3 kg miltų
cinamono
Leiskite mielėms pakilti, įmaišant į jas 0,5 stiklinės vandens, truputį miltų ir cukraus. Į šiltą masę įpilti pieno ir kefyro, o augalinio aliejaus įdėti pačioje pabaigoje.
Pastatykite tešlą šiltoje vietoje apie valandą.
Po antro tešlos pakilimo, formuokite pyragą ir pašaukite į 180 laipsnių karštumo orkaitę.
O formuoti galite kaip tik norite - galite iškočioti tešlą, apibarstyti cukrumi ir cinamonu, susukti į ruloną, tuomet supjaustyti ir padaryti štai taip - išversti kaip bandeles.
Skanaus.
Natalija
Maminklub.lv
Natalija
Maminklub.lv