Regėjimo problemos nėštumo metu – akiniai ar kontaktiniai lęšiai?

Regėjimo problemos nėštumo metu – akiniai ar kontaktiniai lęšiai?

07. Jan 2015, 11:20

Visos nėščiosios moterys patiria savo organizme daug pokyčių. Svyruoja hormonų lygis, patinsta kojos, o akys gali pakeisti savo formą. Nėštumo metu taip pat pasikeičia kraujospūdis, kas gali sukelti akių „patinimus“. Šis patarėjas padės Jums apsispręsti, kaip koreguoti savo regėjimą nėštumo metu. Pasirinkti akinius ar kontaktinius lęšius?

Hormoniniai pokyčiai nėštumo metu

Nėštumo metu hormonų pasikeitimas taip pat įtakoja ir Jūsų regėjimą. Hormonai sukelia, kad pasikeičia ašarų plėvelės sudėtis ir akyse atsiranda didelės nuosėdos. Akys taip pat tam tikru būdu pakeičia ir savo formą. Ragenoje susikaupia vanduo ir ji pakeičia savo kreivę.

Kontaktiniai lęšiai nėštumo metu

Jei iki šiol lęšių nešiojimas Jums buvo visiškai patogus, nėštumas gali tai pakeisti. Lęšiai gali būti Jums kaip našta, dirginti akį ir sausinti ją. Nėštumo metu akyje susikaupia nuosėdos ir neleidžia patogiai nešioti lęšius. Taip pat pasikeičia ragenos kreivė bei jos dydis (ragena tampa paburkusi) ir lęšiai, kurias nešiojote iki šiol, tampa netinkamomis Jūsų akims. Po nėštumo ir kūdikio maitinimo laikotarpio viskas normalizuojasi ir vėl galite naudoti savo lęšius.

Nauji kontaktiniai lęšiai

Jei Jums sunku atsisveikinti su kontaktiniais lęšiai, tai apsilankykite pas oftalmologą. Gydytojas ištirs Jūsų regėjimą ir parinks Jums atitinkamus lęšius. Po nėštumo ir vėl turėsite apsilankyti pas gydytoją ir pakartotinai patikrinti regėjimą. Tikriausiai Jums reikės visiškai kitokių kontaktinių lęšių negu nėštumo metu.

Lęšiai ir atitinkamas akių drėkinimas

Moterys nėštumo metu patyria daug pokyčių savo kūne, o vienas iš jų tai gali būti akių sausumas. Jei nešiojate lęšius, turite pasirūpinti geru akies gleivinės drėkinimu. Naudokite specialius akių lašus, kurie ne tik drėkina akis, o taip pat ir padeda pašalinti nuosėdas iš akių.

Akiniai

Kai lęšiai tampa Jums nepatogūs ir sudirgina akis (net jei nėštumo metu nupirkote naujus), grįžkite prie akinių. Bet prieš grįžtant prie akinių, kuriuos nešiojote iki nėštumo, apsilankykite pas oftalmologą. Jūsų akys pasikeitė, todėl Jums reikalingi akiniai su kita optine galia. Po atliktų tyrimų gydytojas išrašys Jums receptą naujiems akiniams.

Lęšių arba akinių pasirinkimas nėštumo metu priklauso nuo Jūsų patogumo. Jei lęšiai nedirgina akių, nesukelia niežėjimo ir paraudimų, galite ir toliau juos nešioti. Tačiau patartina apsilankyti pas savo akių gydytoją ir pasirinkti naujus lęšius, kurie bus pritaikyti prie besikeičiančių akių.