Reportažas apie Žvėrinčių

Reportažas apie Žvėrinčių

25. Sep 2012, 00:00

Jei esate miesto žmonės ir  pavargote nuo šurmulio, tuomet šis reportažas skirtas kaip tik jums.

 

Prieš keletą dienų lankėmės ''Žvėrinčiuje", netoli Telšių miške esančioje sodyboj,e kurioje apstu naminių, ir ne tik, žvėrelių. Sužavėjo mane sodybos ramybė kuri šiuo metu man labai patinka. Ten buvo galima išgirsti tik žunų amsėjimą ar ožkyčių mekenimą.

 

Oras buvo tikrai niūrus, bet kol leidome laiką Žvėrinčiuje, net nepastebėjome apniukusio dangaus ir lietaus.

 

 

Visų pirma, labai patiko tai, jog čia kainos nesikandžioja, ir su negalia žmonėms įėjimas nemokamas.

 

 

 

Susipažinome su labai gražia ir smalsia meškute.  Prie jos galima prieiti, arba galima pasižvalgyti į jos narvą iš aukščiau, šalia aptvaro esančios pavėsinės.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Matėme įvairių miško gyvūnų, gaila kai kurių nepavyko nufotografuoti, nes danieliai bijo žmonių, o lūšys miegojo šiltai įsitaisiusios savo guolyje, džiaugiuosi, kad bent pavyko pamatyti.

 

Visą kelią sodyboje mus lydejo labai žavūs palydovai, kurie bandė pakibinti ir vaikučius bei paragauti vežimėlio krašto.

 

 

 

 

Ten yra ir labai žavių triušiukų, naminių paukščių, šunų, vilkų, neapsakomo grožio kiaulytė, kuri buvo labai meili ir leidosi paglostoma, šeškai, žirgas ir daug kitų gyvūnėlių.

 

 

 

 

 

 

 

Sodyboje auga labai graži obelis - "svajonių medis", ant kurios reikia užrišti medžiagos skiautę ir sugalvoti norą.

 

 

 

Daugiau informacijos apie "Žvėrinčių":

Ko gero, didžiausio visuomenės dėmesio susilaukiantis Telšių miškų urėdijos rekreacijos objektas yra „Žvėrinčius". Jį Telšių miškininkai įkūrė 1996 m. buvusioje Eigirdžių, o dabar Ubiškės girininkijoje (Laukstėnų km., Telšių raj.), siekiant supažindinti visuomenę su laukinių gyvūnų gyvenimu. Čia yra įrengtas 14,7 ha ploto miško aptvaras šernams, danieliams ir muflonams bei aptvertas 2,4 ha ploto miško sklypas vilkams.  

 

Apsilankę ,,Žvėrinčiuje‘‘, patirsite koks įdomus žvėrių gyvenimas. Galėsite stebėti, kaip elgiasi grakštus danielius, būdamas viename aptvare šalia grėsmingai atrodančio šerno, kaip ant akmenų laipioja muflonai. Gal pamatysite ir vilką, kurį sutikti gamtoje yra retas atvejas. Šiuo metu Lietuvos miškuose šių gyvūnų suskaičiuojama tik apie porą šimtų.   

 

2006 metų pradžioje ,,Žvėrinčiuje‘‘ gyveno 2 šernai, 8 danieliai, 3 vilkai, 9 muflonai, 7 lūšys ir stirnaitė.      Lankytojų patogumui stebėti laukinių gyvūnų gyvenimą pastatytos dvi apžvalgos aikštelės bei pavėsinė, įrengta žaidimų aikštelė vaikams, pastatytas ąžuolas su inkilais ir stendas su labiausiai Lietuvoje paplitusių žvėrių ir paukščių aprašymais.  2005 m. kovo 17 d. iš Estijos buvo parvežtos 4 lūšys, kurioms įrengtas 0,18 ha ploto aptvaras. 2005 metų pavasarį lūšė atsivedė tris lūšiukus.  

 

Jolita

 

Nori laimėti Mamyčių klubo puoduką - atsiųsk reportažą

jaldija jaldija 25. Sep 2012, 21:22

Lankėmės ir mes tenai, labai patiko, 👍

25. Sep 2012, 15:48

reikes apsilankyti😀

25. Sep 2012, 15:13

labai grazu 🌷 o su tuo maitinimu tai keistai kazkaip, tarkim gargzdu tam minizoo tai netgi galima nusipirkti kibira maisto ir maitinti😀

25. Sep 2012, 11:11

Būtų smagu apsilankyti 😀 Šaunus reportažas 😀 👍 🌷

25. Sep 2012, 09:28

mes va labai norejom su sernais nusifotografuoti,bet jie nepriejo. Juokavom kad atvykom i gimines susitikima 😃 pagal pavarde😃😃😃😃😃😃 na sekanti syki ir mes vesimes batona 😃

25. Sep 2012, 09:22

taip kitų gyvūnų tikrai nemaitinam , bet ožkas tai maitinam batonu, nes vaikams didelė atrakcija, ir ta moterytė kur bilietus pardavinėja jau mus žino kiaurai ir jau kai atvažiuojam sako jūsų draugės jau laukia 😃 ai tiesa, dar šernus esam prisikvietę irgi rijo batoną 😃

25. Sep 2012, 09:19

as va skaiciau,kad maitinti negalima , tai nemaitinom. o visgi leidzia gal maitinti tada? nes kita akrt ir mes atsivesime. Siaip pradzioje su vyru pasnekejom,kad nieko ipatingo ten nera, bet va ta ramybe tai labai suzavejo 😀

25. Sep 2012, 08:58

10is kartų lankyta, kažkodėl ten traukia ir traukia, tikrai žavinga vieta 👍, o tos ožkos tai jau išprotėjo visai😃 mes visada atvažiuojam su batonais pas jas, tai jos kaip gumos prilimpa 😃