Safaris Lietuvoje

Safaris Lietuvoje

17. Jul 2019, 23:58 nera_blogo_oro nera_blogo_oro

Safaris, džipai, laukiniai gyvūnai, baseinas, lauko krosnyje kepamos picos - tikrai neskamba kaip tandemas, kurį rastumėte Lietuvoje, bet šį kartą taip mums ir nutiko, puikus atradimas visai čia pat Anykščių rajone.

Vos keletas kilometrų nuo Anykščių miesto ir atsidursite laukinėje gamtoje, kur rasite daugiau nei 150 gyvūnų - čia laisvai ganosi danielių kaimenė su mažulyčiais danieliukais, laksto juodieji afrikos stručiai, kurie tik ir taikosi įkišt snapą į automobilį ir susipažinti. Tolėliau, žolę rupšnoja Highland raguočiai, nepasididžiuojantys iš arti apžiūrėti, kas į jų valdas atvyko. O galiausiai, kompaniją palaiko kukliosios lamos. Jokių tvorų ir atstumų tarp jūsų ir gyvūnų- sėdate į visureigį ir lekiate per pelkes, kalnus bei pievas. Lėkdami mėgaujatės laisvėje besiganančių gyvūnų kompanija. Norite nuotraukų? Nebėda- strutis juk ne liūtas- drąsiai šypsotės drauge ir turit puikią asmenukę! 

Pasivažinėjus po Safarį- neskubėkite išvykti, nes pramogos šiame parke nesibaigia- su visa šeima galėsite atsivėsinti baseine ar tvenkinyje smėlėtu krantu, būtinai pasiimkite maudymosi reikmenis. Taip pat galėsite dūkti ant batutų ar šėlioti žaidimų aikštelėje. O norintys turės galimybę pažaisti stalo tenisą, krepšinį ar mini futbolą.

            Dėl maisto taip pat nereikia sukti galvos- išalkus galėsite čia pat picerijoje pavalgyti skanios krosnyje keptos picos bei atsigaivinti gaiviaisiais gėrimais ir, žinoma, ledais! 

Mano manymu, ši pramoga skirta visai šeimai tad negalėčiau išskirti kokio amžiaus vaikams rekomenduočiau išmėginti, nes kiekvienu laikotarpiu jie skirtingai suvokia ir priima tai ką mato, išgyvena skirtingą emociją. Mes pramogavome su dukrytėmis, jauniausiai vieneri, vyresnėlei- ketveri. Jos abi liko sužavėtos. Mažoji labai drąsiai, betarpiškai su pasikrykštavimais stengėsi bendrauti su gyvūnais, vyresnioji santūriau, šiek tiek prisibijojo stručių, bet jai labai patiko danieliai ir jautukai. O gavus dovanų stručio plunksną tą akimirką buvo laimingiausia mergaitė žemėje 

Mums iš tiesų čia labai patiko ir nesinorėjo išvkti. Įsigyjant bilietą priklauso 2 val. buvimo parko teritorijoje.

Jei ir jūs norėtumėte apsilankyti Safari parke-  reikalinga išankstinė rezervacija, nes turai vyksta nustatytu laiku ir vietų skaičius ribotas. Kainos priklauso nuo to, kokį turą pasirinksite- įprastas ( važiuojama 6-viečiu visureigiu kartu su kitais parko lankytojais) kainuoja  7 e suaugusiam, 5 e vaikams iki 13 m., o vaikai iki 3 m. pramogauja nemokamai. Taip pat yra galimybė rinktis ir privatų Safari turą, kuris kainuoja 39 e.

Daugiau idėjų laikui kartu su vaikais galite rasti mano rašomame tinklaraštyje Nėra blogo oro, tiek socialiniame tinkle facebook https://www.facebook.com/nerablogooro/ , tiek https://www.instagram.com/nera_blogo_oro/. Mano svajonė yra, kad šis tinklaraštis padėtų tėvams nepritrūkti idėjų, ką įdomaus galima nuveikti su vaikais , kur nukeliauti bei ką pamatyti. Norėčiau, kad žmonėms pakaktų įsijungti tinklaraštį, peržvelgti šios savaitės ar senesnius įrašus ir taip pasisemti idėjų savo šeimos laikui drauge. 

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 19. Jul 2019, 13:05

Super! Ačiū 😀 pasiplanuosim!

nera_blogo_oro nera_blogo_oro 18. Jul 2019, 13:40

Skiriasi tuo, kad taip, visų pirma važiuojate tik savo kompanijoje. Antra, vėlesnės valandos, tai aktualu jei tai karšta vasaros diena, nes tada gyvnai nesislapsto nuo saulės. Vaikai vežami be auto kėdučių, bet safaris vyksta uždaroje teritorijoje, oevoje, kur yra vienintelė mašina ir greitis yra minimalus, o vaikai visą laiką gali žirėti pro langą , maitinti gyvūnus

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 18. Jul 2019, 12:09

Mane labai domina safaris. O privatus safaris kuo nors išskirtinis ar tiesiog, kad nebus kitų žmonių? Ir kaip džipe vežami vaikai? Yra autokėdutės?