Suvalgius šiuos sausainukus, atrodo lyg būtum atsigėrusi kavos.
Reikės:
100 g sviesto
1 kiaušinio
1 valg.š.maltos kavos
3 arb.š cukraus
250 g miltų
1 arb.š kepimo miltelių
Daugiau kaip pusė plytelės juodo šokolado,
Pusė stiklinės bet kokių riešutų (aš dariau su graikiniais, jei darysite su žemės riešutais, juos pakepinkite ant sausos keptuvės)
Paruošimas:
Kavą užpilti 2-3 valg.š. verdančio vandens, maždaug po 5 min. perkošti per marliuką.
Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi ir kiaušiniu.
Įpiltį kavos skystį, jo gaunasi labai nedaug, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir užmaišyti tešlą, ji gaunasi tokia lipnoka, sudėti smulkintus riešutus ir šokoladą.
Labai stipriai nesmulkinkite, reikia, kad jaustųsi jų gabaliukai.
Drėgnomis rankomis suformuoti nedidelius burbuliukus ir sudėti ant skardos patiesto kepimo poperiaus, paliekant tarpus, nes kepant jie truputį išsisklaido į šonus.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių.
Labai skanu.
Zita
man gavosi tirstesne,nei nuotraukoj,ir daug maziau ☹ Bet vyrui laaaabai patiko 😀 O jam retai kada su sausainiais ar pyragais itinku 😀
prie arbatos ar kavos, suuuper, bent jau man 👍
super butinai ismeginsiu 😀
parašykit ar patiko 😉
vyras parnes sviesto,eisim kepti 😀
na kaip sakiai atrodo 😀