Atėjus šaltesniems orams, vis dažniau vakarais geriame arbatą ir vis norisi prie jos ką nors skanaus. Noriu pasidalinti ganėtinai paprastu sausainių receptuku, kurie būna ilgai švieži ir skanūs.
Iš šios porcijos išeina tikrai didelis kiekis.
Reikės:
250 g sviesto;
4 kiaušiniai;
250 g grietinės;
miltai;
1 st. cukraus;
1-2 a.š. cinamono;
5-6 obuolių;
Gaminame:
Tešlai naudojami tik kiaušinių tryniai (bet baltymų neišmeskit - dar prireiks). Taigi, sutarkuotą sviestą, trynius ir grietinę dedame į vieną dubenį.
Miltų beriame tiek, kad tešla būtų kočiojama ir neliptų prie rankų.
Kuomet tešla paruošta, nulupame, išimame sėklas ir supjaustome obuolius.
Atskiroje lėkštėje sumaišome cukrų ir cinamoną.
Kai viskas paruošta kočiojame tešlą ir pjaustome stačiakampiais gabalėliais.
Obuolius apvoliojame cukruje su cinamonu ir dėliojame ant iškočiotos tešlos gabalėlių.
Suvyniojame obuolius tešloje, tuomet sausainio viršų pamirkome kiaušinio baltyme ir cukruje su cinamonu, ir dedame į skardą.
Kepame, kol gražiai parunda.
SKANAUS!
oooo, liuks, reiks kept, obuolių pilna turim 😀
Kažkada kepdavau tokius, reikia ir vėl prisiminti. Ačiū už receptuką 😀
reikės išbandyt 😀
oi kaip skaniai atrodo 😀
👍