Kai norisi ko nors skanaus, Indrė siūlo pasigaminti paprastą ir labai gardų sausainių bei varškės kremo pyragą.
Reikės:
300 g šokoladinių "Selga" sausainių;
360 g varškės;
300-400 g grietinės;
150-200 g cukraus;
20 g želatinos
šokolado
Užpilti želatiną 50 g šalto virinto vandens ir palikti 40 minučių. Išmaišyti cukrų su varške, sudėti grietinę ir plakikliu išmaišyti. Želatiną ant mažos ugnies ištirpinti, atvėsintą supilti į grietinės masę ir vėl plakikliu išmaišyti.
Kepimo formą iškloti folija ar maistine plėvele. Sudėti pirmą sluoksnį sausainių, varškės masę, vėl sausainius. Paskutinis sluoksnis turi būti varškės. Paliekame pyragą šaldytuve 3-4 valandas.
Kai sustings pyragas, jį apversti, nuimti plėvelę, ištirpinti šokoladą, įpilti truputį pieno, užpilti ant pyrago viršaus ir palaikyti 20-30 minučių šaldytuve.
Skanaus!
mmmm kaip skaniai atrodo 😀
😀 👍 🌷