Seksas naudingas sveikatai

Seksas naudingas sveikatai

17. Jan 2012, 09:00

 

Ar žinojote, kad moksliškai įrodyta, jog seksas gali būti naudingas sveikatai. 

 

Seksas mažina stresą

 

Bestresinė būsena išsilaiko ilgam po sekso. Mokslininkų grupė iš Škotijos tyrimais įrodė, kad tiems, kas reguliariai užsiima seksu, esant sunkioms situacijoms, nepadidėja kraujo spaudimas.

 

Seksas stiprina imunitetą

 

Geras seksualinis gyvenimas užtikrina ir gerą emocinę sveikatą. Mokslininkai įrodė, kad seksas vieną du kartus per savaitę didina imunoglobulino A kiekį kraujyje, kuris padeda kovoti su peršalimu ir kitais virusiniais susirgimais.

 

Seksas „degina“ kalorijas

 

Na, tai turbūt visos žinote. Vien tik pusę valandos aktyvaus sekso „sudegina“ mažiausiai 85 kalorijas. Jo metu veikia praktiškai visos raumenų grupės.

 

Seksas gerina širdies ir kraujagyslių darbą

 

Paskaičiuota, kad seksas kelis kartus per savaitę vyrams sumažina infarkto riziką perpus, palyginus su vyrais, kurie tuo užsiima kartą per mėnesį.

 

Seksas didina savivertę

 

Teksaso universiteto mokslininkai, atlikdami tyrimą su 237 žmonėmis ir vertindami jų savivertę po reguliaraus sekso, pastebėjo didelį progresą. Tai paaiškinama tuo, jog sekso metu žmogaus organizme gaminasi „laimės“ hormonai ir didėja pasitikėjimo jausmas – ypač jei buvo geras orgazmas su mylimu žmoguni.

 

Seksas didina meilės hormonų kiekį

 

Jo metu gaminasi hormonas oksitocinas – vadinamas dar meilės hormonu. Jis duoda galimybę dalintis emocijomis ir jas patikėti kitam. Pitsburgo univeristeto mokslininkai apklausė 59 moteris iki ir po sekso su mylimu žmogumi. Tos moterys, kurios gavo sekso metu daugiau glamonių ir apkabinimų, „meilės hormono“ lygis jų kraujyje buvo didesnis.

 

Seksas mažina skausmą

 

Jeigu tau skauda galvą ar pasireiškia PMS simptomai, būtent tuomet užsiimk seksu su savo vyru. Po sekso padidėja oksitocino lygis kraujyje, o tai sumažina skausmą.

 

Seksas padeda geriau užmigti

 

Tai vis tas pats meilės hormonas – oksitocinas, kuris padeda užmigti po sekso. Tuo ir paaiškinama, kodėl vyrai po sekso greitai užmiega.

 

Šaltinis: Zenskijklub.lv

Darius LTU Darius LTU 19. Apr 2023, 15:09

Vien tik pliusai. Jei kas ieškote tai siūlau pasižvalgyti čia: https://prezervatyvai.net/vibratoriai
Tikrai pigiau nei kitose el. parduotuvėse.

30. Apr 2015, 20:00

Sveikos, norėjau paklasuti ar bandėt http://www.malonu.com/vibratoriai/vibruojanti-kulka-ro-80mm-raudona-detail ? Manau laikas paįvairinti gyvenimą miegamajame!

17. Jan 2012, 11:24

tikrai,kad geriau 😃

17. Jan 2012, 09:52

teisybe bent jau apie streso mazejima, galvos skausma ir greita uzmigima 😃