Šios lengvos salotos tiks ir pietums, ir vakarienei.
Reikės:
Cukinijos – 1 vnt
Šparaginių pupelių - 200 g
Česnako galvutės - 1 vnt
Šviežių mėtų
Alyvuogių aliejaus - 40 ml
Maltų juodų pipirų - 5 g
Žirnelių
Jūros druskos - 5 g
Žirnelių su ankštimis - 100 g
{smallpic:1}
Paruošimas:
Pupeles ir žirnius pamerkti į verdantį vandenį ir palaikyti 2-3 min. Po to vandenį nupilti.
{smallpic:2}
Susipjaustom cukiniją štai tokiais gabaliukais (ne per plonais).
{smallpic:3}
Pakepiname keptuvėje cukiniją, įdedame susmulkintą česnaką - kol viskas įgaus gelsvą atspalvį.
{smallpic:4}
Sudėti žirnelius su pupelėmis ir viską truputį pakepinti.
{smallpic:5}
Galiausiai įberiame supjaustytų šviežių mėtų, padruskiname, papipiriname pagal skonį ir viską sumaišome.
{smallpic:6}
{smallpic:7}
Skanaus.
Šaltinis: Maminklub.lv