Sotus ir gardus patiekalas mėsos mėgėjams.
Reikės:
450 g sluoksniuotos tešlos;
700 g kiaulienos faršo;
50 g sviesto;
3 kiaušinių;
1 svogūno;
1 skilt.česnako;
2 a.š. garstyčių miltelių;
Petražolių;
Druskos, pipirų;
Maltos mėsos prieskonių;
Fermentinio sūrio;
Kiaušinio trynio (aptepti vyniotiniui).
Gaminimas:
Svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti šaukšte sviesto. Susmulkinti petražoles, česnaką. Į dubenį su mėsa sudėti svogūnus, česnakus, druską, pipirus, petražoles, įmušti kiaušinius, įberti garstyčių miltelius, prieskonius.
Kepimo formą iškloti sluoksniuota tešla, dėti įdarą, užtarkuoti fermentinio sūrio ir suvynioti į vyniotinį. Kraštus šiek tiek įpjauti, kad kepant netrūktų. Ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min.
Skanu tiek karštas, tiek ir šaltas.
Skanaus.
Roberta
Su saldyta sluoksniuota tesla galima padaryti daug greitu ir skaniu patiekalu. Isbandysim ir si receptuka 😀