SOS: po gimdymo slenka plaukai!

SOS: po gimdymo slenka plaukai!

17. Jan 2014, 15:49 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Ne viena jauna mama susiduria su slenkančių plaukų problema. Ką daryti, o ko geriau – ne? 10 specialistės pastebėjimų, ką daryti jeigu tau slenka plaukai:

1.Viena iš svarbiausių taisyklių - plaukus reikia plauti ne karštu, o drungnu vandeniu.

2. Kai naudojate šampūną, nedėkite jo visu delnu į vieną vietą, juk jis yra koncentruotas, todėl gali neigiamai veikti tą vietą, ant kurios mes nuolat uždedame delnu šampūno. Patarčiau šampūną patrinti tarp delnų,  ir tada paskirstyti per visus plaukus – nuo jų viršaus iki apačios.

3.Panaudojus šampūną, balzamą ar kaukę reikia labai gerai išskalauti plaukus, kitu atveju galvos rizikuojate, kad atsiras odos pleiskanojimas.

4.Jeigu kovojate su plaukų slinkimu, geriausiai patarti bei parinkti tinkamas priemones gali jūsų kirpėja, o ne draugė.

5.Plaukų slinkimas tampa problema tada, kai plaukai slenka ilgiau kaip mėnesį.

6. Jeigu slinkimas tęsiasi ilgiau negu tris mėnesius, naudojamos priemonės nepadeda, reikia kreiptis į odos gydytoją. Tai gali būti hormoninio pagrindo plaukų slinkimas. Gydytoja paskirs gydančiųjų priemonių plaukų slinkimui, efektyvesnių, negu gali pasiūlyti kirpėja.

7.Slenkančius plaukus svarbu šukuoti taip, kad kuo mažiau juos pažeistume ir išrautume. Moterys kartais daugiau jų išrauna, negu jų iškrenta savaime. Jaunoms mamoms reikia stengtis pasaugoti plaukus, kuo mažiau juos dirginti mechaniškai.

8.Jeigu sunku plaukus iššukuoti, papurkškite juos kondicionieriumi, kurio nereikia nuplaut i- jis padarys plaukus labiau „suvaldomus“.

9.Šepetį ir šukas rinkitės kokybiškus – jų pagaliukai turi būti užapvalinti, kad nepakenktų galvos odai.

10.Kartais moterys be reikalo pergyvena ir išpučia „plaukų slinkimo“ problemą. Po galvos plovimo, ypač, jeigu plaukai ilgi ir tamsūs, gali atrodyti, kad jų labai daug iškrito, tačiau ar tikrai? Patariu vieną dieną surinkti visus iškritusius plaukus ir suskaičiuoti. Iš tikrųjų, plaukų dienos slinkimo norma yra 60 -80 plaukų. Taigi, jei iškrenta iki tiek, tai yra normalu.

Ar po gimdymo Jums plaukai slinko daugiau, negu įprastai? Ką darėte?

Ekspertai
vivi vivi 18. Jan 2014, 12:01

Slinko ir po pirmo, ir po antro. Maitinau pati, o slinkti pradėjo praėjus ~3-4 mėn. po gimimo. Kiek skaičiau, tai yra natūralu. Bet vis tik suuvartojau 1 pakuotę "Futura Silicis". Po to kurio laiko pradėjo labai sparčiai atauginėti, tikiu, kad padėjo ir papildai atsistatymui.

17. Jan 2014, 15:54

Visiškai neslinko. Kirpėja prieš gimdymą patarė panaudoti Gamtos namų papildų, jei nenoriu nuplikti. Nežinau ar sutapimas, tačiau tikrai padėjo, o sunaudojau šiaip ne taip tik 1 pakuotę prieš gimdymą. Šiaip esu susidūrusi su plaukų slinkimu anksčiau, kai netekau net pusės plaukų, mažai kas padėjo.