Skanūs, sveiki ir nekasdieniai sūrio ir špinatų pyragėliai.
Reikia:
- 200 - 250 g šviežių špinatų
- 1 puodelio "Ricotta" sūrio
-½ puodelio tarkuoto "Parmezano" sūrio
- 2 kiaušinių
- 1 skiltelės česnako
- 1/4 šaukštelio druskos
- 1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Kaip gaminti?
Pirmiausia labai smulkiai supjaustykite špinatų lapus. Jei tingite darbuotis peiliu, galite prašyti smulkintuvo pagalbos.
Dabar reikia sumaišyti sūrius (parmezanas jau sutarkuotas) su kiaušiniais, trintais česnakais, druska, pipirais.
Viską sumaišome iki vientisos tešlos.
Tešlą dedame į keksiukų formas.
Kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.
Iškepus neskubėkite imti iš formelių, leiskite 5-10 minučių atvėsti ir vėliau atsargiai išimkite.
Jį gaminusi "Mamyčių klubo" iš Latvijos mama sako, kad užkandis buvo skanus ir šaltas, ir šiltas. Recepto originalas Čia.
Skanaus!
Mmmm skanu turetu buti, esu sveiko maisto propagante butinai ismeginsiu 😉