Kaip pagaminti skanų pyragą iš špinatų ir varškės? Kuo jis naudingas? Siūlome savaitgaliui šeimynai pagaminti lengvą ir gardų patiekalą.
Reikės:
3 šaldytos bemielės tešlos sluoksniai be mielių
200 g kumpio
500 g varškės
2 kiaušiniai
500 g špinatų
100 g sūrio
Druskos ir pipirų
Kaip gaminti?
-Atšildyti tešlą.
-Kumpį supjaustyti gabaliukais, sumaišyti su varške ir įmušti du kiaušinius.
-Supjaustyti, o geriausia – suplėšyti špinatų lapelius, apkepinti aliejuje 3-4 minutes, pabarstant druska ir pipirais pagal skonį.
-Atšildytą sluoksniuotą tešlą įdėti į apvalią formą, kraštais į viršų, į vidų įdėti varškės masę, špinatus, o ant viršaus patarkuoti sūrio.
-Kepti orkaitėje pusę valandos maždaug 180 laipsnių temperatūroje.
-Patiekti šiltą, tačiau kitą dieną valgyti atvėsusį irgi tinka bei labai skanu.
Kuo naudingas špinatas ir varškė?
Špinatai yra geležies, vitaminų K ir C, betakarotino ir folinės rūgšties šaltinis. Varškė ir sūris – pieno baltymų ir kalcio šaltinis.