Špinatų ir varškės pyragas

Špinatų ir varškės pyragas

16. Jun 2012, 07:00

Kaip pagaminti skanų pyragą iš špinatų ir varškės? Kuo jis naudingas? Siūlome savaitgaliui šeimynai pagaminti lengvą ir gardų patiekalą.

 

Reikės:

 

3 šaldytos bemielės tešlos sluoksniai be mielių

200 g kumpio

500 g varškės

2 kiaušiniai

500 g špinatų

100 g sūrio

Druskos ir pipirų

 

 

Kaip gaminti?

 

-Atšildyti tešlą.

 

-Kumpį supjaustyti gabaliukais, sumaišyti su varške ir įmušti du kiaušinius.

 

-Supjaustyti, o geriausia – suplėšyti špinatų lapelius, apkepinti aliejuje 3-4 minutes, pabarstant druska ir pipirais pagal skonį.

 

-Atšildytą sluoksniuotą tešlą įdėti į apvalią formą, kraštais į viršų, į vidų įdėti varškės masę, špinatus, o ant viršaus patarkuoti sūrio.

 

-Kepti orkaitėje pusę valandos maždaug 180 laipsnių temperatūroje.

 

-Patiekti šiltą, tačiau kitą dieną valgyti atvėsusį irgi tinka bei labai skanu.

 

Kuo naudingas špinatas ir varškė?

 

Špinatai yra geležies, vitaminų K ir C, betakarotino ir folinės rūgšties šaltinis. Varškė ir sūris – pieno baltymų ir kalcio šaltinis.

 

Ar dažnai gamini ką nors iš špinatų, o gal labiau tavo šeima mėgsta varškę?