Sportas ir mityba po gimdymo

Sportas ir mityba po gimdymo

03. Feb 2014, 13:07 Gerda_M Gerda_M

Labas, mamytės! 

Kol mano mažoji sapnuoja saldų sapnelį, skubu rašyti jums :) Oi kaip pasiilgau ilgesnio laiko sau ir savo poreikiams :) 

Taigi, apie ką aš čia!? Apie mitybą ir apie sportą po gimdymo. 

GERDOS ŠALDYTUVAS
Jei tol, kol laukiausi, leidau sau ir savo vyrui valgyti ko tik užsigeidžiam, tai dabar viskas pasikeitė. Po gimdymo praėjus 6 savaitėms ir iš ginekologės išgirdus auksinę frazę: "jums tikrai viskas gerai, pogimdyvinis laikotarpis praėjo", nusprendžiau griebti jautį už ragų ir mėgautis tik sveiku maistu ir didesniu fiziniu krūviu.
Jau 2 savaites mano virtuvėje nerasite saldėsių. Sausainukų ir saldainukų poreikį pakeičiau šokoladiniais sūreliais. Jie puikiai tinka prie priešpiečių kavytės ar žalios arbatos. Taip pat, kai norisi ko nors pakramsoni, griebiu obuolį, apelsiną ar kitą vazoje gulintį vaisių :)

Šaldytuve nebeliko riebaus maisto ir mišrainių, pagardintų majonezu.
Kadangi iki šiol pusryčiams valgydavau sumuštinukus (greita, skanu, sotu), tai nuo šiol pasakiau jiems NE. Tiesa, nedrastiškai, o palengva. Iš pradžių batoną pakeičiau ryžių, grikių trapučiais ir duoniukais. O sviestą po truputį keičiu įvairiomis užtepėlėmis.

Pietums valgau daug - didelę porciją daržovių salotų (pekino kopūstas arba iceberg, paprikos, pomidorai, agurkai, saldieji kukurūzai) su vištienos gabalėliu arba žuvimi. Šiandien ketinu orkaitėje kepti vištienos kotletukus.

Vakarienei, kai užeina tooooks didelis badmetis ir, atrodo, suvalgytum viską iš eilės, aš iš šaldytuvo griebiu raugintų kopūstų su vytinta mėsyte arba, jei norisi saldesnio, man padeda minėtieji šokoladiniai arba varškės sūreliai.

Žinoma, nevengiu ir mėgstamų patiekalų - blynelių, varškėčių. Tik juos valgau mažesnėmis porcijomis ir mažesniu kiekiu uogienės :))

Žodžiu, kol kas mano mityba man patinka. O svarbiausia (nors svarstyklės ir nerodo pokyčių), pati jaučiuosi daug lengvesnė.

GERDOS SPORTAS
Nuo savaitgalio jau ir sportuoju. Darau kelis pratimus ant gimnastikos kamuolio, praverčia ir kojų pakilnojimai, kiti tempimo pratimai. Bet kadangi iš manęs sportininkė nekokia, todėl čia, tikiuosi, pagelbėsit jūs, MK visažinės mamitos :) Kokie gi pratimai namų sąlygomis efektyviausi pilvuko mažinimui? Minkštas jis pas mane toks... :/ Padėkit ir pasiūlykit ką nors, kas tikrai būtų naudinga ir padėtų! :)

GERDOS PLANAI
Nuo šio arba vėliausiai kito mėnesio, ketinu pradėti ZUMBA treniruotes. Girdėjau, kad tai nuostabūs užsiėmimai, tik dar nesu apsisprendusi dėl vietos, kur lankyti ir su kuo. Gal lankote? Kokie įspūdžiai? Gal galėtume lankyti kartu??? :)

O štai jau ir mano mažytė bunda. Reikia skubėti pabučiuoti ir eiti kartu pasportuoti :) Godytei patinka kilnoti rankytes ir kojytes :)

ČIAO! 

pypse pypse 03. Feb 2014, 23:33

o kas ta zumba?😀

Gerda_M Gerda_M 03. Feb 2014, 18:32

perskaičius tikrai atrodo, kad valios daug, bet iš tiesų nežinau, kiek ištversiu šiuos pasikeitimus 😀 ypač tada, kai vakare noooorisi viskoooo 😀

03. Feb 2014, 15:37

Šaunuolė , kad turi valios, reiktų man iš tavęs mokytis 😀