Stebuklingas laikas sau

Stebuklingas laikas sau

01. Sep 2017, 08:43 Aistė_mamyciuklubas.lt Aistė_mamyciuklubas.lt

Bent du dalykai mūsų, moterų, gyvenime yra praktiškai niekada nekintantys. Jie tarsi kokia kosmologinė konstanta. Mes beveik visada neturime kuo apsirengti ir mums amžinai trūksta laiko. Labiausiai sau. O to laiko būtina surasti. Kartais pakanka vos kelių minučių  ir nuotaika, požiūris į gyvenimą, apskritai pats gyvenimas su visais savo trūkumais ima ir prašviesėja. Tad, jei jūs turite tik:

 3 minutes – pamedituokite!

Ar žinote, kad kelios minutės gilaus kvėpavimo, regint prieš akis kokią nors spalvą, atpalaiduoja smegenis ir veikia taip pat, kaip dviejų valandų miegas. Taigi, ramiai sėdėdamos giliai įkvėpkite ir įsivaizduokite kokią nors spalvą, iškvėpdamos – kitą. Anot mokslininkų, įkvepiant geriausia įsivaizduoti žalią spalvą (ramina), o iškvepiant – juodą ar pilką (simbolizuoja stresą).

5 minutes – pailsinkite akis!

Ant stalo pastatykite dvi žvakes (maždaug 25 cm atstumu viena nuo kitos), jas uždekite, išjunkite šviesą. Patogiai atsisėskite ir žiūrėkite tai į vienos, tai į kitos žvakės liepsnelę. Ramiai kvėpuokite ir mintyse suskaičiuokite iki 100 (neliks vietos kitoms mintims, todėl pailsės ne tik akys bet ir galva). Paskui užpūskite vieną žvakę ir žvilgsnį keliolikai sekundžių sukoncentruokite į likusią liepsną.

10 minučių – mankštinkitės nepastebimai

Užgriuvo gausybė buities ir kitokių darbų, tad visai nebelieka laiko mankštai? Pabandykite patreniruoti raumenis lyg tarp kitko. Iškvėpkite ir, sulaikiusios kvėpavimą, lėtai įtraukite pilvą. Nekvėpuokite, kiek galite. Per nosį įkvėpkite ir atpalaiduokite pilvo raumenis. Kitas pratimas: visa pėda stovėdamos ant žemės kilnokite kulnus, o po to kojų pirštus (abiejų kojų kartu) į viršų. Pratimus pakartokite po kelis kartus. Beje, šios mankštos privalumas tas, kad ja užsiimti galite net  būdamos įsitraukusios ir į kitą veiklą, pavyzdžiui, plaudamos indus, lygindamos ir t.t.

15 minučių – treniruokite smegenis!

Gal nuskambės keistai, tačiau smegenis, panašiai kaip ir raumenis, galima treniruoti. Paklausite, kam to reikia? O gi tam, kad geriau įsimintumėme ir greičiau prisimintumėme visą reikalingą informaciją, kurios šiais technologijų laikais itin daug. Štai keletas puikių smegenų „mankštos“ patarimų. Jeigu telefono ragelį visada keliate dešine ranka – pradėkite kelti kairiąja. Kopkite arba leiskitės laiptais atbulos, striukę užsisekite kita nei įprasta ranka. Tokie pasikeitimai smegenis privers labiau stengtis.