Su širdelių diena!

Su širdelių diena!

14. Feb 2022, 18:47 raganeleskisenele raganeleskisenele

Kai sekmadienio vakarą plakiau morengą, Jonytė nustebusi teiravosi, ar vėl ateis Kalėdų Senelis. Mažoji iki šiol gyvena žiemos švenčių dvasia ir kiekvieną vakarą ant lovytės priklijuotam Kalėdų Senelio lipdukui prižada „nepaskandinti“ pataliukų. Paaiškinau, kad saldumynus ruošiu širdelių šventei. Tuo mūsų pokalbis ir baigėsi. Bet jos minties siūlas, panašu, raizgėsi visą naktį, nes pabudusi 4:42 val. pareiškė, kad dar truputį pamiegos, o tada jau bus šviesu ir ateis širdelių šventė.

Iš pat ryto greta minėto kalėdinio lipduko priklijavome širdutę. O tada pažvelgę pro langą supratome, kad su meilės diena pamažu ateina ir pavasaris. Tad išsiruošėme pabraidžioti paežeriais. Aplankėme vis dar žiemojančias žvejų valtis, tiltu nukeliavome į salą, kišenes užpildėme mažyčiais juodalksnių kankorėžėliais, kuriuos Jonė praminė leliukais. Stebėjomės triukšmingų varnų gausa, grožėjomis paežerio beržų alėja ir tyliai piktinomės neatsargiais poledinės žūklės mėgėjais. Gamta jau tikrai kvepia pavasariu. Tai įrodė ir vakar aplankyti senelio triušiai, kurie vos palietę kojomis žemę, puolė gardžiuotis pirmaisiais žolės stiebeliais. Juk beliko dvi savaitės iki kovo!

Popietę Meilės dieną paminėjome su savo pasiruoštais desertukais ir vietinės kepėjos pagamintu šimtalapiu. O Jonės žaisliukai buvo supažindindinti su širdelių švente – dauguma gavo po raudoną lipduką.

raganeleskisenele raganeleskisenele 16. Feb 2022, 14:55

Oj, yra yra jau to pavasario trupučiuką!

jaldija jaldija 16. Feb 2022, 13:32

Labai miela

floryte floryte 15. Feb 2022, 12:34

"Ko čia viduržiemy visi klykauja, kad jau pavasaris?.." - galvojau iki tol, kol pati savaitagalį po savo kiemą nepašmirinėjau. Bunda viskas po truputį. Ir aš ta proga šiltamyje salotas pasėjau?.

Gintarep Gintarep 15. Feb 2022, 09:37

????