Sveikuoliškas keksas

Sveikuoliškas keksas

25. Feb 2013, 00:00

Sveikuolišku jį pavadinome todėl, kad jo „cinkelis“- pasukos arba kefyras, būtini šiam keksui iškepti.

 

Reikia:


- 1 puodelio pasukų arba rauginto pieno (nuotraukose keptam keksui naudotos pasukos);

 

- 1 puodelio cukraus;

 

- 1 stiklinės manų kruopų;

 

- 1 puodelio miltų;

 

- 1 stiklinės obuolių ar spanguolių džemo (šiuo atveju naudotas abiejų rūšių);

 

- 1/2 puodelio medaus;

 

- 2 arbatinių šaukštelių sodos.

 

{smallpic:1}

 

Kaip gaminti?

 

Norint pagaminti šį keksą, dideliame dubenyje reikia sumaišyti visas sudedamąsias dalis.

 

{smallpic:2}

 

Masę pilame į riebalais išteptą kekso formą.

 

{smallpic:3}

 

Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių, kol iškepa.

 

{smallpic:4}

 

Keksas iškeptas, pagal norus galima jį pabarstyti cukraus pudra.

 

{smallpic:5}

 

Skanaus!

 

šaltinis: Maminuklub.lv