Sveikuolišku jį pavadinome todėl, kad jo „cinkelis“- pasukos arba kefyras, būtini šiam keksui iškepti.
Reikia:
- 1 puodelio pasukų arba rauginto pieno (nuotraukose keptam keksui naudotos pasukos);
- 1 puodelio cukraus;
- 1 stiklinės manų kruopų;
- 1 puodelio miltų;
- 1 stiklinės obuolių ar spanguolių džemo (šiuo atveju naudotas abiejų rūšių);
- 1/2 puodelio medaus;
- 2 arbatinių šaukštelių sodos.
{smallpic:1}
Kaip gaminti?
Norint pagaminti šį keksą, dideliame dubenyje reikia sumaišyti visas sudedamąsias dalis.
{smallpic:2}
Masę pilame į riebalais išteptą kekso formą.
{smallpic:3}
Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių, kol iškepa.
{smallpic:4}
Keksas iškeptas, pagal norus galima jį pabarstyti cukraus pudra.
{smallpic:5}
Skanaus!
šaltinis: Maminuklub.lv