Sveikuolių vardą šis desertas turi pelnytai - įsitikinkite pačios.
Reikia:
2 stiklinių avižinių dribsnių
apie 200 gramų medaus
po 100 g mėgstamų džiovintų vaisių (abrikosų, slyvų ir spanguolių)
po 100 g mėgstamų sėklų (saulėgrąžų, moliūgų, sezamo)
po 100 g riešutų (graikiškų ir lazdyno)
Kaip gaminti?
Pakepiname avižinius dribsnius.
Pakepiname ir sėklas.
Susmulkiname nuplautus džiovintus vaisius.
Viską kruopščiai sumaišome.
Supilame ištirpintą medų ir jei reikia, šiek tiek vandens.
Apspaudžiame viską skardoje. jei tešla byra, pridėkite šiek tiek vandens.
Kepame apie 30 min. 180 laipsnių orkaitėje.
Pjaustome tik atšalus.
Skanaus!
Šaltinis: Maminklub.lv
skanu...