Tas nuostabus Kalėdų kvapas....

Tas nuostabus Kalėdų kvapas....

22. Dec 2016, 01:40 Gintarep Gintarep

 

Neįsivaizduoju Kalėdų be žuvies.  Tad ir Jums siūlau savo paprastą, bet kartu dievišką  žuvies ruošimo receptą, kurį jau ir mano vaikas puikiai atliktų.

Mums reikės dviejų žuvyčių.

 20161222010659-32169.jpg

Apšlaksčiau bananų actu

20161222010927-41130.jpg

ir apibarsčiusi druskos-pipirų-čiobrelių-raudonėlio mišiniu (pati gaminau) padėjau į šaldytuvą  parai marinuotis.

Po paros marinavimo dėjau kepti į keptuvę, kuri buvo įkaitinta ir įpilta į ją alyvuogių aliejaus.

Kepiau ant silpnos ugnies, vis apšlakstydama  actu.

Pastaba. Jei turite dujinę viryklę, nesukelkite gaisro, nes actas ir aliejus gali užsiliepsnoti atvira ugnimi. O kas  turite dūmų detektorių, gali jis suveikti nuo acto garų.

Kol aš kepiau, vaikas išvirė šparagines pupeles (virė apie dešimt minučių) ir  sudėliojo į lėkštutes.

20161222011756-89595.jpg

 

Papuošimui ir tuo pačiu garnyrui buvo naudojama: paprika, šparaginės pupelės, pomidoriukai, alyvuogės ir bulvytės, virtos kanariškai.

Kanariškai bulvės Lietuvoje verdamos taip: paimame reikiamą kiekį mažų bulvyčių ir sudedamos į gerai pasūdytą vandenį (litrui nubrauktas šaukštas druskos),  verdama su lupinomis tol, kol išverda visas vanduo. Gaila, kad ne visos bulvės tinka, nes jos turi būti neskilusios, kai išverda.

20161222012419-47536.jpg

 

Dievinu kanariškąjį žalią padaža, tad ir čia be jo nė žingsnio.

20161222012700-94990.jpg

Vaikas papuošė ir belieka tik apšlakstyti citrinos sultimis.  Mmmm, kaip skanu...

20161222013358-71016.jpg  

 

Bet  užtenka ir paprastesnio žuvytės patiekimo būdo:  apšlakstyti citrinos cultimis ir kelių daržovyčių.

20161222012911-51190.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Vytulka Vytulka 22. Dec 2016, 10:49

Atrodo labai gražiai ir skaniai👍