Neįsivaizduoju Kalėdų be žuvies. Tad ir Jums siūlau savo paprastą, bet kartu dievišką žuvies ruošimo receptą, kurį jau ir mano vaikas puikiai atliktų.
Mums reikės dviejų žuvyčių.
Apšlaksčiau bananų actu
ir apibarsčiusi druskos-pipirų-čiobrelių-raudonėlio mišiniu (pati gaminau) padėjau į šaldytuvą parai marinuotis.
Po paros marinavimo dėjau kepti į keptuvę, kuri buvo įkaitinta ir įpilta į ją alyvuogių aliejaus.
Kepiau ant silpnos ugnies, vis apšlakstydama actu.
Pastaba. Jei turite dujinę viryklę, nesukelkite gaisro, nes actas ir aliejus gali užsiliepsnoti atvira ugnimi. O kas turite dūmų detektorių, gali jis suveikti nuo acto garų.
Kol aš kepiau, vaikas išvirė šparagines pupeles (virė apie dešimt minučių) ir sudėliojo į lėkštutes.
Papuošimui ir tuo pačiu garnyrui buvo naudojama: paprika, šparaginės pupelės, pomidoriukai, alyvuogės ir bulvytės, virtos kanariškai.
Kanariškai bulvės Lietuvoje verdamos taip: paimame reikiamą kiekį mažų bulvyčių ir sudedamos į gerai pasūdytą vandenį (litrui nubrauktas šaukštas druskos), verdama su lupinomis tol, kol išverda visas vanduo. Gaila, kad ne visos bulvės tinka, nes jos turi būti neskilusios, kai išverda.
Dievinu kanariškąjį žalią padaža, tad ir čia be jo nė žingsnio.
Vaikas papuošė ir belieka tik apšlakstyti citrinos sultimis. Mmmm, kaip skanu...
Bet užtenka ir paprastesnio žuvytės patiekimo būdo: apšlakstyti citrinos cultimis ir kelių daržovyčių.
Atrodo labai gražiai ir skaniai👍