TOKIA MŪSŲ KASDIENYBĖ. Basakojų takas Sudarge

TOKIA MŪSŲ KASDIENYBĖ. Basakojų takas Sudarge

13. May 2019, 23:47 jaldija jaldija

Kuo toliau, tuo labiau Lietuvoje populiarėja sveikatingumo takai. Įvairiai jie vadinami - basų kojų arba tiesiog basakojų, pojūčių ar sveikatingumo takais.
Iš tiesų tokie takai tai ne tik sveikatinimosi priemonė, tai nauji traukos objektai išviliojantys žmones iš namų. Takai dažniausiai įrengiami gamtos prieglobstyje, tad būna puiki proga pabūti gamtoje, pakvėpuoti grynu oru, o dar ir priverčiantys nusiauti batus. Tad tiek mažas, tiek didelis nori įveikti iššūkį ir basomis pereiti visą taką, kuris padengtas įvairiomis skirtingomis tekstūromis.
Dangą sudaro lentutės, kankorėžiai, spygliai, akmenėliai… Ėjimas tokiu taku tai natūralus pėdų masažas, suaktyvinantis kraujotaką, sužadinantis visą organizmą.
Vienas tokių takų visai neseniai įrengtas kaimyniniame, Šakių rajone. Be galo gražioje vietoje, Sudargo piliakalnių pašonėje.
Ši vietovė, dėl nuostabių, atsiveriančių vaizdų, gražiai sutvarkytos teritorijos yra labai mėgiama ir sulaukianti nemažai lankytojų, nuo šiol turės dar vieną priežastį, dėl kurios norėsis dar kartą čia apsilankyti.
Tokiais smalsuoliais buvome ir mes. Vos tik takas buvo baigtas ir atviras lankytojams, skubėjome jo išmėginti.
Jei esate lankęsi Birštono, Biržų,  Anykščių takuose, šis takas pasirodytų menkutis.
Bet jei atsižvelgsime į tai, kad jį įrenginėjo savanoriai Sudargo seniūnijos gyventojai, panaudoję tik tai kas randama gamtoje, jei nekreiptume dėmesio į trūkumus, sakytume, kad tai puiki idėja.
Tako ilgis 187 metrai. Jo pradžią nurodo iškaba išdrožinėta vietinio medžio drožėjo.
Pabaigoje įrengtas besisupantis tiltukas, ir narvelį primenanti pavėsinė su suoliukais.
Svarbiausia apsilankymas tokiame take nieko nekainuoja. Tereikia noro ir geros nuotaikos.




Manau, kad nuotaika tikrai pagerėtų, jei ne pasivaikščiojus taku, tai pasivaikščiojus po Sudargo piliakalnius ir pasigrožėjus nuostabiais atsiveriančiais vaizdais.

Nors šioje vietovėje esame dažni lankytojai, bet kaskart norim dar ir dar kartą užkopti į piliakalnius.
 

Gintarep Gintarep 19. May 2019, 09:39

Fantastika. O dar kad nieko nekainuoja, nerealiai motyvuoja aplankyti.